מה העונש על החזקת אגרופן שלא למטרה כשרה?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |
אגרופן הוא כלי נשק קר שמולבש על כף היד ומטרתו לפגוע באחר ולגרום לחבלות ולפציעות. סעיף 186(א) לחוק העונשין קובע כי אדם המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או מחוץ לחצר ביתו ולא הוכיח כי החזיק בהם למטרה כשרה, צפוי לעונש שיכול להגיע עד חמש שנות מאסר.
תכלית האיסור להתהלך עם אגרופן ברחובות נועדה למנוע את הסיכון והנזק הממשי שעלול להיגרם כתוצאה משימוש פסול בכלי נשק, ובמיגור התופעה השלילית והנפוצה של "תרבות הסכינאות". הערך החברתי המוגן באמצעות האיסור על החזקת אגרופן מחוץ לביתו של נאשם, אשר לא הוכיח כי החזיק בו למטרה כשרה, הוא הערך של הגנה על שלמות גופו של האדם, תחושת הביטחון האישי, והבטחת שגרה שבה יוכל אדם לקיים חיים שלווים ללא חשש מפרצי אלימות.
על פי ההלכה הפסוקה, אדם שהחזיק אגרופן ללא כל מטרה מוגדרת, נחשב כמי שהחזיק בו למטרה שאינה כשרה. לפיכך, נאשם בביצוע עבירה של החזקת האגרופן יכול לטעון כי החזקתו נעשתה לצורך מטרה כשרה, שהיא מטרה מסוימת ומוגדרת, כגון: הגנה עצמית עקב חשיפה לאיומים או לסכנה קונקרטית.
חוק העונשין קבע עונש מרבי של חמש שנות מאסר בגין ביצוע העבירה, ואולם בתי המשפט הטילו ענישה מגוונת על נאשמים אשר החזיקו אגרופן שלא למטרה כשרה, החל מביצוע עבודות שירות לתועלת הציבור ועד מאסר קצר בפועל, לרבות בדרך של עבודות שרות, בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה ומקרה.
דוגמאות למתחם ענישה בגין החזקת אגרופן:
בחודש נובמבר 2010, בית המשפט גזר על נאשם כבן 20, נעדר עבר פלילי, שמונה חודשי מאסר על תנאי והתחייבות בגין החזקת אגרופן למטרה לא כשרה ברכבו.
ביולי 2012, הוגש כתב אישום נגד נאשם ללא עבר פלילי בגין ביצוע עבירה של החזקת אגרופן. בית המשפט השלום החליט להימנע מהרשעתו והטיל עליו ביצוע 180 שעות של שירות לתועלת הציבור. המדינה ערערה על גמר הדין לבית המשפט המחוזי, אשר הרשיע את המשיב והותיר את עונש על כנו.
ביוני 2014, נאשם, כבן 23, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בהחזקת אגרופן שלא כדין. הצדדים הגיעו להסדר לעניין העונש. בית המשפט קיבל את ההסדר וגזר עליו חודשיים מאסר בפועל לריצוי בעבודות שרות, ארבעה חודשי מאסר על תנאי וחתימה על התחייבות.
באפריל 2015, הגישה המדינה כתב אישום נגד נאשם בגין עבירת החזקת אגרופן. בית המשפט השלום הטיל עליו 180 שעות של שירות לתועלת הציבור ללא הרשעה והתחייבות כספית. בית המשפט המחוזי הרשיע את המבקש והותיר את יתר רכיבי גזר הדין על כנם.
בחודש נובמבר 2015, המערער, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בעבירה של החזקת אגרופן במקומות שונים ברכבו. בית המשפט גזר עליו ארבעה חודשי מאסר על תנאי, צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 60 שעות והתחייבות. ערעורו לבית המשפט המחוזי נדחה לאחר שחזר בו ממנו.