www.what2do.co.il

מה העונש על מכירת משקאות משכרים לקטין?

דרגו את המאמר

מה העונש על מכירת משקאות משכרים לקטין?

חוק העונשין אוסר על מכירת משקאות אלכוהוליים משכרים לקטינים. האיסור על מכירת משקאות משכרים לקטינים נועד לצמצם את תופעת צריכת האלכוהול בקרב בני נוער ולמנוע את התופעה של הידרדרות לשכרות בגיל צעיר, למען שמירה על שלום הציבור והסדר הציבורי.

 

בעל עסק או עובד בעסק שבו נמכרים משקאות אלכוהוליים, כמו מכולת, פיצוצייה, מועדון, פאב וכדומה, מחויב לדרוש מאדם המבקש לרכוש משקה אלכוהולי שיציג בפניו תעודה מזהה שבה ניתן לוודא את גיל הלקוח. כאשר מדובר בקטין, חל איסור מוחלט על מכירת אלכוהול. כמו כן, אסור לעודד או לשדל קטין לשתות משקה משכר. 

 

החוק מגדיר משקה אלכוהולי כמשקה משכר או תוסס המכיל שני אחוזים ומעלה של אלכוהול לפי נפח, כאשר כמות האלכוהול המופיעה על אריזת המשקה משמשת כהוכחה למידת התכולה. על בעל העסק מוטלת חובה להציג במקום בולט שלט האוסר על מכירת משקאות אלכוהוליים לקטינים.

 

חצי שנת מאסר או קנס בסך של 12,900 שקלים

 

העונש המרבי המוגדר בחוק למכירת משקאות אלכוהוליים לקטינים עומד על חצי שנת מאסר או קנס כספי בסך של 12,900 שקלים וכולל גם רישום פלילי לנאשם. העונש על שידול או עידוד של קטינים לשתות אלכוהול הוא עד שלושה חודשי מאסר. על פי תיקון בחוק משנת 1990, בעל עסק או עובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, המוכר משקה המכיל אלכוהול לאדם שיכור או מעודד אותו לשתות משקה משכר, מבצע עבירה פלילית וצפוי לשישה חודשי מאסר או קנס כספי של 12,900 שקלים.

 

בשנת 2010 נוסף תיקון לחוק, האוסר על מכירת משקאות משכרים לקטין. על פי סעיף 193א. בעל עסק המעודד או משדל קטין לשתות משקה משכר, צפוי לשלושה חודשי מאסר, ואדם המוכר משקה משכר לקטין, צפוי לעונש של שישה חודשי מאסר.

 

מי שמספק משקה משכר לקטין או רוכש משקה המכיל אלכוהול עבור קטין, במקום ציבורי, שלא בנוכחות האחראי על הקטין שיכול להיות הורה, הורה חורג, אפוטרופוס, או מי שהקטין נתון במשמורתו או בהשגחתו, ובהסכמתו או שלא בחוג משפחתו, צפוי לשישה חודשי מאסר. החוק אוסר על בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים לשם שתיה במקום, למכור ולהגיש משקה משכר לקטין ואוסר לעודד אדם לשתות משקה משכר. מי שעובר על הוראה זו, צפוי לששה חודשי מאסר.

 

חובה לדרוש תעודה מזהה לפני מכירת אלכוהול

 

בעל עסק או מוכר בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, רשאי לדרוש מאדם המבקש שיספקו לו משקאות אלכוהוליים, שיציג בפניו תעודה כדי לוודא את גילו. מי שמכר, הגיש או סיפק משקה משכר לקטין בניגוד להוראות החוק, נחשב כמי שהיה מודע לכך שביצע עבירה, אלא אם הוכיח, ברמת ההוכחה הנדרשת במשפט אזרחי, שהקטין הציג בפניו תעודה מזהה ולפיה הוא אינו קטין, כלומר שהקטין הציג בפני המוכר תעודה מזויפת כדי לקנות אלכוהול.

 

בעל עסק שבו נמכרים משקאות משכרים, חייב להציג במקום בולט בצורה שיקבע שר המשטרה בתקנות, הודעה המפרטת את הוראות החוק, כלומר שחל איסור על מכירת משקאות משכרים לקטין, וניתן לקנות משקאות אלכוהוליים רק בהצגת תעודה מזהה. בעל עסק שלא ממלא אחר ההוראות נחשב כמי שלא קיים תנאי מתנאי רישיון שניתן לפי חוק רישוי עסקים.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 


מאמרים נוספים בתחום

נסגר תיק החקירה כנגד אולמרט בפרשת כרמיה

נסגר התיק בפרשת "הבית ברחוב כרמיה" נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט 

עבירת השוחד של עובד ציבור

מהי עבירת השוחד בידי עובד ציבור? כיצד מגיע בית המשפט להכרעה בנוגע לעונש ומה נדרש על מנת להרשיע בעבירת השוחד עובד ציבור ... 

עבירות מס: שיקולי ענישה

עבירות מס: שיקולי ענישה

מהן עבירות מס? מהו העונש המוטל על אדם המבצע עבירות מס? האם מדובר בקנס כספי או שמא ייתכן גם מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח? 

שוחד, שיקולי ענישה בעבירת השוחד

שוחד, שיקולי ענישה בעבירת השוחד

עבירת שוחד הינה עבירה אשר מעטרת לא אחת את כותרות העיתונים. מהי עבירת השוחד? כיצד מרשיעים אדם בשוחד? מהם שיקולי הענישה בגין שוחד? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

רישום פלילי בעבודה – האם מעסיק רשאי לבקש תעודת יושר?

מעסיק במגזר הפרטי אינו רשאי לדרוש מעובד או מועמד לעבודה להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי. מעסיק שבכל זאת דורש זאת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנתיים.  

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

קנס בהליך פלילי כעונש על עבירה

בית משפט רשאי להטיל קנס על נאשם בעבירה פלילית כעונש יחיד או לצד עונשים אחרים כמו מאסר או עבודות שירות, זאת בהתאם לחומרת העבירה והנסיבות שהובילו לביצועה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.