גזר דין בגין גידול סמים מסוכנים בחצר הבית
דרגו את המאמר |
|

הנאשם החזיק בחצר ביתו במכמורת מספר חממות לגידול סמים, והורשע על פי הודאתו, בעבירה של גידול סמים מסוכנים. בית משפט השלום בנתניה נדרש לקבוע את עונשו.
מעובדות כתב האישום עלה כי בחודש דצמבר 2014, שוטרים הגיעו אל ביתו של הנאשם, וערכו חיפוש על פי צווים. השוטרים מצאו כי הנאשם החזיק וגידל בחממה בחצר ביתו, 58 שתילים של סם מסוג קנביס במשקל 4.85 ק"ג נטו. הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון, הורשע בעובדות כתב האישום המתוקן, והופנה לקבלת תסקיר שירות המבחן.
מהתסקיר עלה כי הנאשם כבן 45, גרוש ואב לשתי ילדות. כיום הוא מתגורר עם זוגתו וילדיה ועובד בעסק לייצוא דגי נוי. לחובתו שתי הרשעות קודמות בעבירות מתחום המיסים והסמים, בגינן נידון לעונשי מאסר מותנה וקנסות.
הנאשם גידל את הסמים לצורך שימושו העצמי
הנאשם לקח אחריות מלאה על מעשיו, הביע חרטה ובושה על האופן שבו פעל, והשתלב בהליך טיפולי ומאז הפסיק להשתמש בסמים. הנאשם תיאר בפני קצין המבחן כי כאשר היה בן 26, החל להשתמש לראשונה בסמים במסגרת חברתית ובהמשך השימוש הפך ליומיומי. עוד מסר כי גידל את הסמים בחצר ביתו לשימושו האישי כדי שלא להתרועע עם גורמים שוליים.
קצין המבחן התרשם כי לא גובשו באישיותו של הנאשם מאפיינים עברייניים והעריך כי קיים סיכון נמוך להישנות התנהגות בעייתית, על כן המליץ להשית עליו ענישה שיקומית, בדמות צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 350 שעות ואף לשקול בחיוב ביטול הרשעתו בדין בכפוף לצו מבחן.
המאשימה ציינה את חומרת מעשיו, שבאה לידי ביטוי בכמות השתילים של הסמים ומשקלם, והדגישה את ערך החברתי שנפגע. לנוכח עברו הפלילי והאפשרות לעשות שימוש בסמים במצבי דחק ומשבר, הנאשם לא עומד בתנאים הקבועים בפסיקה לצורך סיום הליך ללא הרשעה. על כן עתרה להשית עונש מאסר בפועל שיכול לרצות בעבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס, פסילה בפועל ופסילה על תנאי.
הסנגור ציין כי הנאשם היה עצור בטרם הרשעתו למשך שלושה שבועות, בהמשך שהה במעצר בית למשך חצי שנה, ועקב כך נפגע העסק שבו עבד ואף דגי הנוי שגידל לייצוא מתו. הסנגור הוסיף כי מדובר בכמות סמים קטנה שנועדה לשימוש עצמי, והוא היה יכול לבקש רישיון למריחואנה רפואית אך בת זוגו התנגדה לכך. על כן עתר לבטל את הרשעתו ולאמץ את המלצת שירות המבחן.
אין הצדקה לבטל את הרשעתו בפלילים
לאור חומרת העבירה וכמות הסמים שנתפסה שעלולה היתה להיות מופצת בקרב החברה ולגרום לנזקים חמורים, ובכך לפגוע בערכים חברתיים של שמירה על שלום וביטחון הציבור מפני פגיעתם הקשה של הסמים המסוכנים, קבע בית המשפט במסגרת שיקולי הענישה כי יש להותיר את הרשעתו על כנה. בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשם עבודת שירות למשך ששה חודשים, מאסר על תנאי למשך ששה חודשים, קנס כספי בסך 1500 שקלים ועשרה חודשי פסילת רישיון נהיגה על תנאי.
ת"פ 37567-12-14