גזר דין לאביו של הזמר אייל גולן בגין עבירות ניצול קטינים לזנות
דרגו את המאמר |
|
אביו של הזמר אייל גולן, הורשע בעבירות של הבאת אדם לידי מעשה זנות בנסיבות מחמירות וניצול קטינים לזנות. בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו קיבל בסוף חודש אפריל 2015, את הסדר הטיעון אותו ערכו התביעה וההגנה, וגזר על הנאשם עונש מאסר בפועל לתקופה של 24 חודשים, מאסר על תנאי ופיצוי בסך של 150,000 שקלים עבור שלוש המתלוננות.
הנאשם כבן 66 נשוי ואב לחמישה ילדים, שימש כנהג רכב הסעות של חברי הלהקה של בנו, ועסק בתפקידי שליחויות בחברת ההפקות. במועדים הרלוונטיים לכתב האישום, הוא השתמש בקרבתו המשפחתית לבנו המפורסם, כדי לקדם את מעמדו בקרב המעריצות הצעירות.
הנאשם יצר מאגר של נערות שהיו זמינות לקיום אקטים מיניים לו ולחבריו
באופן שיטתי ותדיר הוא נהג לפגוש מעריצות בגילאי 15 עד 20, שפער הגילאים בינו לבינן הוא כמעט 50 שנה, והציע להן להיפגש עם אייל גולן ולהצטרף אליו להופעות ולתכניות טלוויזיה כמו "אייל גולן קורא לך" ו"הכוכב הבא". אולם בפועל הוא הזמין את הנערות למפגשים ואירועים לצורך מתן אספקת שירותי מין לו ולמכריו.
לצורך מטרה זו, הנאשם התוודע לנסיבות חייהן של הנערות, לרבות מצבן האישי והמשפחתי המורכב, מצוקתן הכלכלית והחברתית, ניצל את חולשתן וכך קנה את הסכמתן לאספקת שירותי מין, בתמורה למפגשים עם הזמר הנערץ, קרבה לעולם הזוהר ואף אספקת סיגריות, רכישת תכשיטים ומתן סכומי כסף במזומן.
לאחר הליך שימוע פלילי ארוך הוגשו כנגד הנאשם חמישה כתבי אישום בגין ניצול קטינים והבאת אדם לידי מעשה זנות. במסגרת הסדר טיעון הסכימו הצדדים כי יעתרו במשותף להטיל על הנאשם עשרים וארבעה חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי בגין עבירות מין והעבירות שבהן הורשע, ופיצוי בסך 50,000 שקלים לשלוש נפגעות העבירה.
המתלוננות ביקשו להימנע ממתן עדות על דוכן העדים בבית משפט
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום והפקיד את הפיצוי במלואו עבור שלוש המתלוננות. התביעה ביקשה לכבד את הסדר הטיעון בשל רצונן של המתלוננות להמשיך בשגרת חייהן ולשים את התיק התקשורתי הזה מאחוריהן, וכך לחסוך מהן את הצורך לעמוד על דוכן העדים ולפרט אודות נסיבות התיק. על כן עתרה להשית על הנאשם את העונשים אשר נקבעו בהסדר הטיעון.
ההגנה הביעה הסכמתה בנוגע להסדר הטיעון, וציינה כי הנאשם ללא הרשעות פליליות קודמות, מעולם לא ישב במאסר, הודה בביצוע העבירות, רצה לקחת אחריות ולסיים את ההליך המשפטי. עוד הוסיפה כי בנו המוזכר בכתב האישום לא מדבר עמו, ואף לאחרונה עבר ניתוח קשה והוא פצוע בידו וברגלו ואינו מסוגל להתלבש או להתגלח בכוחות עצמו. הנאשם הביע חרטה מלאה על מעשיו ואמר כי הוא מצטער על כל מה שהיה.
לאחר ששקל בית המשפט את העבירות שאותן ביצע הנאשם בנסיבות ביצוען, ושמע את טענות הצדדים, הגיע לכלל הסכמה כי יש לאמץ את הסדר הטיעון בהתאם להסכמתן של נפגעות העבירה. לפיכך גזר עליו 24 חודשי מאסר בפועל, 15 חודשי מאסר על תנאי, שבמשך שלוש שנים מיום שחרורו ממאסרו לא יעבור את העבירות שבהן הורשע, ופיצוי לכל אחת מהמתלוננות בסך של 50,000 שקלים.
תפ"ח 37202-02-15