מהו עונשו של צעיר שתקף את אחיו ואיים עליו באולר?
דרגו את המאמר |
|

חייל כבן 20 הודה בכתב אישום מתוקן בעבירות אלימות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש, לאחר שתקף את אחיו הגדול ואיים עליו באולר. בית משפט השלום בראשון לציון נדרש לגזור את עונשו ולהחליט האם יש להימנע מהרשעתו בפלילים.
בחודש יוני 2013 בשעת בוקר התפתח ריב בין הנאשם לבין אחיו הבכור המבוגר ממנו בשש שנים, במהלך הריב הכה האח את הנאשם. בשעת צהריים הגיע הנאשם לבית סבו בראשון לציון, שם היה אח נוסף הגדול ממנו בשנתיים. הנאשם ביקש מאחיו כסף, וכאשר סרב לבקשתו איים עליו ואמר שידקור אותו באולר שהיה ברשותו.
במהלך הריב השני הנאשם חתך את אחיו באולר
לפנות ערב כאשר שב לביתו שוב החל לריב עם אחיו הבכור, אך אז הנאשם הוציא את האולר ואיים לחתוך אותו, אולם האח הצליח להדוף אותו, וכתוצאה מכך נחתך באגודל מאותו אולר. בנסיבות אלה הורשע בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש.
במסגרת הסדר טיעון נשלח הנאשם לקבלת תסקיר משירות המבחן, ממנו עלה כי הנאשם כבן 20, ללא עבר פלילי, המשרת כיום בצה"ל לאחר שסיים את הטירונות בהצטיינות. בגיל 13 עלה ארצה ונדרש לסייע להוריו בפרנסת המשפחה, הוא למד בפנימייה אך לא הצליח לסיים את לימודיו עקב קשיים ניכרים שהיו לו בשל הסתגלות לחברה.
בעקבות האירוע הנאשם הורחק ממשפחתו וכיום הוא חייל בודד בצה"ל
הנאשם לקח אחריות חלקית על מעשיו, ונטה להאשים את אחיו בהתנהגותו, ואף טען כי חש מאוים לכן אחז באולר במטרה להרחיק את אחיו, אך מעולם לא התכוון לפגוע בו ולגרום לפציעתו. בעקבות האירוע הנאשם הורחק ממשפחתו ומאז הוא נמצא בבדידות.
קצין המבחן התרשם כי מדובר בצעיר בעלת רמת אינטליגנציה תקינה, המנסה לנהל אורח חיים תקין, ואף השתכנע שהוא הפיק לקחים מההליך הפלילי, לכן המליץ על הימנעות מהרשעה, הטלת שירות לתועלת הציבור בהיקף של 160 שעות וצו מבחן למשך שנה.
לאור גורמי הסיכון שציין שירות המבחן בתסקיר, המדינה ביקשה שלא להיעתר להמלצות להימנע מהרשעתו בפלילים, ועתרה להטיל עליו עונש מאסר בן שבעה חודשים בפועל בנוסף למאסר על תנאי. הסנגור ביקש להקל בעונשו של הנאשם בטענה כי באותו הבוקר האח יזם את הריב והכה אותו במכת אגרוף. הסנגור ציין כי בעקבות האירוע, הנאשם מרוחק ממשפחתו והוא חייל בודד, המנותק ממסגרת משפחתית מאז תחילת המשפט, ללא כל מערכת כלכלית תומכת אחרת.
בית המשפט נמנע מהרשעת הנאשם בפלילים
לאחר שמיעת טענות הצדדים וההמלצות הטובות שנתנו מפקדיו של הנאשם, קבע בית המשפט כי שיקום העבריין במקרה זה מותירים לחרוג ממתחמי הענישה הראויים לנסיבות ביצוע העבירות בהן הודה, על כן נמנע מהרשעתו. בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי הנאשם יבצע שירות לתועלת הציבור בהיקף של 160 שעות בהתאם לתכנית של שירות המבחן ובתיאום עם מפקדיו, ויוטל עליו צו מבחן למשך שנה.
ת"פ 7882-06-13