www.what2do.co.il

הנאשם הורשע בגרימת היזק בזדון עקב ניקוב צמיגים

דרגו את המאמר

הנאשם הורשע בגרימת היזק בזדון עקב ניקוב צמיגים

נהג רכב פרטי שחנה את רכבו בחניון ציבורי, באופן שמנע את יציאתו של רכב אחר, איבד עשתונותיו, כאשר הנהג הרכב השני ניקב את צמיג רכבו עקב החסימה. הנאשם בתגובה שלף מברג, תוך שימוש באיומים וקללות, וניקב גם הוא את צמיגי הרכב שנחסם. הנאשם הודה בביצוע עבירת רכוש של היזק בזדון, ובית משפט השלום בירושלים נדרש לקבוע את עונשו.

 

הנאשם בהתנהגותו הבריונית גרם לתגובה אלימה מצד הנהג השני

 

בחודש נובמבר 2010, בשעת בוקר מוקדמת, החנה הנאשם את רכבו באופן שחסם את יציאתו מהחניון של רכב המתלונן. כאשר ראה המתלונן את הרכב החוסם, הוא ניקב בתגובה את צמיג הרכב של הנאשם שחסם את רכבו. אך אז הנאשם איבד שליטתו, קילל את המתלונן, הוציא מרכבו מברג וניקב את אחד מצמיגי רכבו, ורק בדרך נס האירוע הסתיים ללא אלימות ומגע פיזי בין השניים.

 

שירות המבחן זימן את הנאשם לארבעה מפגשים שונים, כדי לערוך תסקיר, אולם הנאשם הגיע מתוכם למפגש אחד בלבד, וכאשר נעשו ניסיונות לתאם עמו מועדים אחרים, הוא ציין כי אינו יכול להגיע עקב התחייבויות קודמות. בנוסף הנאשם לא הגיעו לדיונים, ולמרות שמדובר במסכת עובדתית פשוטה, ההליך בבית המשפט התנהל למעלה משנתיים וחצי.

 

הסנגור ביקש להימנע מהרשעת הנאשם בפלילים

 

הנאשם, כבן 30, ללא עבר פלילי, התקשה ליטול אחריות על מעשיו ולשתף פעולה עם שירות המבחן, לפיכך עתרה המדינה להשית עליו מאסר מותנה, קנס כספי ופיצוי למתלונן. הסנגור טען מנגד כי הנאשם לא הבין את משמעות הקשר עם שירות המבחן, וביקש להימנע מהרשעתו בפלילים, אך לא הוכיח כי ישנה אפשרות לנזק ממשי שייגרם בהרשעתו, על כן בקשתו נדחתה.

 

בית המשפט ציין כי הערך החברתי המוגן שנפגע כתוצאה ממעשיו של הנאשם הוא זכותו של אדם להגנה על קניינו, כאשר מידת הפגיעה במקרה זה היא בינונית. על פי עובדות כתב האישום התרשם השופט, כי הנאשם נקט בדרך בריונית, כאשר חסם את רכבו של המתלונן בחניון, וגרר במעשה זה התנהגות אלימה, גם מצידו של המתלונן שניקב את הצמיג, ובתגובה, הנאשם ניקב את צמיג הרכב של המתלונן.

 

השופט קבע כי לאור מדיניות הענישה על רקע נסיבות ביצוע העבירות בהן הורשע הנאשם, מתחם העונש ההולם נע בין שירות לתועלת הציבור ועד למאסר קצר בפועל שניתן לרצותו בדרך של עבודות שירות.

 

על הנאשם נגזר מאסר על תנאי, קנס ופיצוי למתלונן בסך 800 שקלים

 

בעת גזירת העונש התחשב השופט בעובדה כי הנאשם תרם בהתנהלותו הלקויה, בשל דחיות חוזרות ונשנות של הדיונים לגרירת ההליך המשפטי, עם זאת מאז שביצע את העבירה חלפו למעלה מארבע שנים, ומאז לא הסתבך עוד בפלילים. על כן גזר עליו 30 ימי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, בהן לא יבצע עבירות גוף או רכוש, קנס כספי בסך 2000 שקלים ופיצוי למתלונן בסך 800 שקלים.

 

ת"פ 52440-11-11 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

מהי עבירת השוד? כיצד מבדילים בין שוד לגניבה? איך מתמודדים עם כתב אישום בגין ביצוע שוד? 

מה ההבדל בין עבירת השוד לעבירת הגניבה מבחינה משפטית?

מתי הופכת עבירת הגניבה לעבירת שוד? מהם הקריטריונים המשפטיים לעבירת השוד ... 

גניבת רכב: מה העונש על פריצת רכב?

אדם שלקח רכב מבעליו ללא היתר והעביר את הרכב לאדם או למקום אחר בנסיבות שמראות שלא היתה לו כוונה להשיב את הרכב לבעליו, דינו כדין מי שמבצע גניבת רכב והוא צפוי לעונש מאסר של עד שבע שנים. 

רישום פלילי בעבודה – האם מעסיק רשאי לבקש תעודת יושר?

מעסיק במגזר הפרטי אינו רשאי לדרוש מעובד או מועמד לעבודה להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי. מעסיק שבכל זאת דורש זאת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנתיים.  

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

קנס בהליך פלילי כעונש על עבירה

בית משפט רשאי להטיל קנס על נאשם בעבירה פלילית כעונש יחיד או לצד עונשים אחרים כמו מאסר או עבודות שירות, זאת בהתאם לחומרת העבירה והנסיבות שהובילו לביצועה. 

רכוש גנוב: מה הדין הפלילי על החזקת רכוש גנוב?

אדם המחזיק ברכוש שיש לגביו חשד סביר כי הוא גנוב, כמו רכב, מחשב נייד, טלפון סלולארי וכדומה, צפוי לעונש של חצי שנת מאסר, אלא אם הוכח כי קיבל את רכוש בדרך חוקית. 

הסגת גבול: מהו הדין הפלילי על הסגת גבול?

הסגת גבול היא עבירה שבה הנאשם נכנס לבית של אחר ושוהה שם שלא כדין, במטרה להפחיד את המחזיק בנכס או לגרום לו לבצע עבירה. העונש הצפוי בגין הסגת גבול הוא מאסר בין שנתיים עד ארבע שנים.  

הצתה: מה העונש על עבירת הצתה?

חוק העונשין מבחין בין עבירת הצתה ברכוש, הצתה ברכוש השייך למדינה המשמש את הציבור, לעבירה של הצתה ברשלנות שלא מתוך כוונה תחילה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.