www.what2do.co.il

מנהלת חשבונות שעבדה בחברת יס גנבה מהמעסיק למעלה מ- 24 מיליון שקלים

דרגו את המאמר

מנהלת חשבונות שעבדה בחברת יס גנבה מהמעסיק למעלה מ- 24 מיליון שקלים

מנהלת חשבונות בכירה שהועסקה בחברת יס, גנבה מכספי החברה במשך 14 שנות עבודתה למעלה מ- 24 מיליון שקלים, באמצעות זיוף המחאות ופתיחת חשבונות פיקטיביים וחברות קש. בית משפט השלום בכפר סבא נדרש להכריע את עונשה.

 

הנאשמת, ילידת 1975, נשואה ואמא לשלושה ילדים, החלה לעבוד בחברת הלווין בשנת 1999. מתוקף תפקידה כמנהלת חשבונות היא הורשתה ליצור כרטיסי ספק, שעליהם מתועדות כל פעולות המסחר ולהנפיק המחאות בשם החברה.

 

העובדת פתחה חשבון בנק פרטי והפקידה המחאות תוך זיוף חתימת המעסיקה

 

לאחר כשנה בתפקיד, הנאשמת החלה לפעול בשיטתיות ובתחכום רב על מנת לצבור הון אישי במרמה, על חשבון המעסיקה. העובדת ביצעה פעולות כוזבות במערכת הרישום הממוחשבת, זייפה חתימות על גבי המחאות והפקידה אותן לחשבון בנק פרטי, שנפתח בשם נעוריה.

 

בנוסף היא פתחה כרטיס ספק פיקטיבי על שם חברת הפקות שאינה קיימת, והפקידה עשרות המחאות מזויפות לפקודת הספק בשווי של כעשרה מיליון שקלים, כאשר הכספים הועברו ישירות לחשבונה הפרטי.

 

במשך 14 שנים הצליחה הנאשמת להסתיר ממקורביה את ההון שצברה

 

בדרך זו הנאשמת פדתה לכיסה המחאות בסכום כולל של למעלה מ- 24 מיליון שקלים, בתקופה של 14 שנים, עד למעצרה בתחילת שנת 2014. במהלך אותה תקופה היא הצליחה להסתיר מבעלה ומהוריה את סכומי העתק שצברה, ונהגה לבזבז עשרות אלפי שקלים במסע קניות אחד, ולחלק למקורביה את השלל.

 

בעקבות מעשיה הנאשמת הורשעה במסגרת הסדר טיעון במעשי מעילה וגניבה שביצעה כלפי החברה, הלבנת הון ועבירות מס. הצדדים הסכימו לעונש שירוצה במאסר בפועל בן 88 חודשים, מאסר על תנאי ותשלום קנס. במקביל להרשעתה בפלילים מנהלת נגדה חברת יס תביעה אזרחית, על מנת להשיב את הכספים שנגנבו ממנה.

 

המאשימה הדגישה את חומרת המעשים של מעילה בסכומי עתק מכספי המעסיקה, וטענה כי העונש שהוצע תואם את רמת הענישה המקובלת במקרים דומים.

 

עורכי דינה של הנאשמת ביקשו לכבד את הסדר הטיעון, שחסך לטענתם זמן שיפוטי יקר, אך ביקשו להימנע מקנס כספי, מאחר ונפגעת העבירה היא חברה חזקה, המסוגלת לפעול על מנת להיפרע מן הנאשמת. עוד הוסיפו כי הנאשמת נטלה אחריות על מעשיה והביעה חרטה.

 

הנאשמת תרצה שבע שנות מאסר ותשלם קנס בסך 7,000 שקלים

 

בית המשפט ציין כי הנאשמת ניצלה את מעמדה הבכיר ואת האמון שניתן בה על ידי המעסיקה, על מנת לגנוב סכומי עתק, תוך ביצוע שורה ארוכה של מעשי זיוף והלבנת הון. עם זאת התחשב בכך שהיא הודתה בביצוע המעשים, ואף התחשב בנסיבותיה האישיות, ובעובדה כי כעת מצבה הכלכלי הוא בכי רע, ושלושת ילדיה, כאשר הצעיר מביניהם הוא בן שנה וחצי, יגדלו ללא אם בשנים הבאות.

 

בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את הסדר הטיעון וגזר על הנאשמת מאסר בפועל בן שבע שנים, מאסר על תנאי בן שנה וקנס בסך 7,000 שקלים בלבד.

 

ת"פ 3691-03-14 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.