www.what2do.co.il

מהו עונשה של מזכירה שגנבה 300,000 שקלים ממעסיקה?

דרגו את המאמר

מהו עונשה של מזכירה שגנבה 300,000 שקלים ממעסיקה?

אשה כבת 45, אם לששה ילדים, עבדה כמזכירה אצל עורכת הדין במשך כתשע שנים, וגנבה ממעסיקתה לאורך השנים סך של 300,000 שקלים. לאחר שהודתה בביצוע עבירה של גניבה ממעסיק, נדרש בית משפט השלום בחדרה להכריע את עונשה.

 

הנאשמת, אשר ניהלה את משרדה של עורכת הדין, הפקידה חלק מהסכום שגנבה בחשבון הבנק האישי שלה, וחלק משכה לפקודתה במזומן. היא נטלה שלא כדין תשלומים שמסרו לה לקוחות המשרד, וגנבה סכומי כסף שמסרה לה עורכת הדין להפקדה בחשבונותיה, בסכום כולל של 300,000 שקלים. הנאשמת הודתה בהזדמנות הראשונה בעובדות כתב האישום המתוקן, והורשעה בגניבה ממעביד באופן שיטתי שנמשך כשבע שנים.

 

הנאשמת היתה כבת בית וניצלה את האמון שניתן בה

 

המתלוננת הציגה את הנאשמת כיד ימינה, וסיפרה כי היא היתה העובדת היחידה שלה, אשר ניהלה בעצמה את המשרד, ואף התקיימו בין השתיים יחסים קרובים מעבר ליחסי עובד מעביד, והיא היתה כבת משפחה.

 

כתוצאה ממעשי הגניבה, עורכת הדין נקלעה לקשיים כלכליים, והנאשמת שהיתה מודעת למצבה של מעסיקתה, המשיך למעול בכספיה, ואף הצטרפה אליה לקורס לצמיחה כלכלית, על מנת לפתור את הבעיות הפיננסיות במשרד.

 

המתלוננת גילתה באקראי את התנהגותה העבריינית של העובדת, והיא בתגובה לא הביעה חרטה ולא החזירה את כספי הגניבה מיידית, אלא רק לאחר שננקטו נגדה הליכים משפטיים, השיבה לידי מעסיקתה בדרך פשרה סך של 400,000 שקלים. המתלוננת תיארה את הפגיעה האישית הקשה, עקב הפרת האמון, מעבר לפגיעה הכלכלית, וביקשה מבית המשפט למצות עם הנאשמת את מלוא חומרת הדין.

 

הנאשמת הרגישה צורך לפצות את עצמה בגין העבודה הקשה

 

על פי תסקיר שירות המבחן, הנאשמת ללא הרשעות קודמות ורישום פלילי, נשואה פעמיים, ולה ששה ילדים. כיום היא אינה עובדת, ומאז שנחשפו העבירות בפני בעלה הנוכחי, חל משבר אמון והיא חוששת לאבד אותו, ואף ילדיה אינם מודעים למעשיה ולהרשעתה בפלילים.

 

הנאשמת לקחה אחריות, והודתה כי ניצלה את האמון שנתנה בה מעסיקתה, ועל כן חשה ביטחון לקחת כספים מבלי חשש להיתפס. היא טענה כי לא ביצעה את הגניבות על רקע מצוקה כלכלית, אלא הצדיקה את מעשיה כפיצוי על השקעתה המרובה בניהול המשרד.

 

שירות המבחן התרשם שהיא פעלה תוך ניתוק רגשי, מתוך חשיבה מעוותת לפצות את עצמה. והמליץ להימנע ממאסר בפועל, עקב הניתוק מבני משפחתה, ולהסתפק בעבודות שירות, מאסר על תנאי, פיצוי למתלוננת וצו מבחן.

 

בית המשפט גזר על הנאשמת 10 שנות מאסר בפועל

 

בית המשפט התרשם כי הנאשמת אינה מחוברת לחומרת מעשיה, והחרטה שהביעה אינה כנה ואמיתית, והיא אף רואה את עצמה כקורבן. למרות שמדובר באם לששה ילדים, ללא עבר פלילי, אשר הודתה עוד בחקירה המשטרתית במעשיה, קבע השופט כי אין מקום להקל בעונשה, ולא ניתן להסתפק בעבודות שירות בלבד.

 

בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשמת עשרה חודשים של מאסר בפועל, מאסר על תנאי לתקופה של שמונה חודשים, תשלום קנס בסך 10,000 שקלים ופיצוי למתלוננת בסך 20,000 שקלים.

 

ת"פ 33767-02-11 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.