מהו עונשו של עובד עירייה בכיר שתקף שוטר במסגרת עבודתו?
דרגו את המאמר |
|

עובד עירייה בכיר הואשם בתקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, בעת שניסה להיכנס למתחם סגור בפארק במסגרת תפקידו. בית משפט השלום בפתח תקווה נדרש לגזור את עונשו.
בחודש אפריל 2009, הנאשם הגיע במסגרת תפקידו כעובד עירייה בכיר לפארק בפתח תקווה בליווי שתי נערות, וניסה להיכנס למתחם, שהיה באותה עת תחת שמירת שוטרים. לנאשם נאמר כי הוא רשאי להיכנס לבדו בלי הנערות, אך הוא סרב. הנאשם התעקש ובשלב מסוים דחף את אחד השוטרים, כאשר הגיע שוטר נוסף לסייע לעמיתו, הנאשם הכה אותו באגרופיו, וגרם לפציעתו בפנים.
הנאשם התחרט על מעשיו וטען כי מדובר באירוע חריג
הנאשם הודה בעובדות כתב האישום והורשע בעבירות אלימות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
לנאשם רישום פלילי שהתיישן, הוא הורשע בשנים קודמות בעבירות של איומים ותקיפה סתם, בתקיפה הגורמת חבלה של ממש והחזקת נשק שלא כדין והחזקת סם לצריכה עצמית. בגין מעשים אלה נגזרו עליו ששה חודשי מאסר לביצוע בעבודות שירות ומאסר על תנאי.
מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם בן 38, הוא נשוי ואב לתינוק בן שנה. במהלך העשור האחרון הוא עובד בעיריית פתח תקווה, בתפקיד סגן מנהל מחלקת גנים ונוף. הנאשם סיים 12 שנות לימוד, שירת בצבא במשך שנתיים, ושוחרר על רקע גירושי הוריו והצורך של אמו כי ישהה בבית בשל אלימות מצד אביו.
הנאשם הפסיק להשתמש בסמים והחל לקיים חיים נורמטיביים
לאחר שחרורו מצה"ל, הוא החל להשתמש בסמים ובתקופה זו גם גילה מעורבות בפלילים. עם זאת בעשור האחרון, הנאשם עשה שינוי משמעותי בחייו, הפסיק לצרוך סמים, הוא מתמיד בעבודה יציבה ומנהל חיי משפחה תקינים.
הנאשם הביע צער וחרטה על ביצוע העבירה וטען כי הוא פעל בצורה אימפולסיבית מבלי ששקל השלכות מעשיו. הוא התנצל בפני השוטר שנפגע וציין כי כיום יחסיו עם המתלוננים טובים ותקינים.
שירות המבחן התרשם שמדובר באדם בעל מערכת ערכים נורמטיבית, והתנהגותו היתה על רקע תחושת בושה שחווה באותה סיטואציה, אשר הקשתה עליו בהתמודדות עם תחושותיו, על כן פעל בצורה תוקפנית ואלימה, אשר אינה משקפת את התנהגותו בדרך כלל.
כמו כן, שירות המבחן התרשם כי הנאשם הפיק את הלקח מההליך המשפטי וקיים סיכוי נמוך שינהג בדרך זו בעתיד, על כן המליץ על ענישה קונקרטית וחינוכית במסגרת צו של"צ ואף המליץ לסיים את ההליך ללא הרשעה בדין, מחשש שההרשעה תפגע באפשרות להתקדם בתפקידים ניהוליים נוספים בעבודתו בעירייה.
הנאשם פגע בסדר הציבורי ובאנשי אכיפת החוק
המאשימה הדגישה כי מדובר באלימות כלפי שוטרים המבצעים את עבודתם ולא בסכסוך אישי. בעבירה זו קיימים שיקולים חברתיים, לכן יש להעדיף את האינטרס הציבורי על פני האינטרס האישי של הנאשם ולהרשיע אותו בפלילים. המאשימה עתרה לענישה של ששה חודשי מאסר, שירוצו בעבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצוי כספי.
בנסיבות אלה הורה בית המשפט כי ההרשעה תישאר על כנה. ובעת שיקולי הענישה בגין עבירות תקיפה ואלימות קבע כי יש להתחשב בהבעת החרטה ובהודאתו, על כן גזר על הנאשם עונש ברף התחתון של המתחם, הכולל ששה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, של"צ בהיקף של 100 שעות ופיצוי למתלונן בסך 500 שקל.
ת"פ 29318-11-11