www.what2do.co.il

מהו עונשם של צעירים שארגנו הפגנה והסיתו לגזענות?

דרגו את המאמר

מהו עונשם של צעירים שארגנו הפגנה והסיתו לגזענות?

שני צעירים תושבי צפת יצאו להפגין כנגד ערבים המתגוררים בעירם ויחד עם חבריהם הם צעקו ביטויים גזעניים, השליכו אבנים ואף ירו בנשק.

 

הצעירים הורשעו בעבירות של איסור פרסום הסתה לגזענות והסתה לאלימות או טרור. לאחר שבית המשפט המחוזי בחיפה גזר את דינם, הגישה המדינה ערעור ובקשה להחמיר עם העונש בשל חומרת המעשים.

 

חברותיהן של הנאשמים חששו מפני הערבים בעיר

 

הנאשמים הם שני חברים, תושבי העיר צפת. אחד מהם שירת בתקופה הרלוונטית כשוטר מג"ב בצה"ל ובתוקף תפקידו הוא החזיק ברובה ושתי מחסניות מלאות בתחמושת.
בחודש אוקטובר 2010 הסתובבו הנאשמים ברחבי העיר צפת ופגשו בשלוש צעירות. באותה שעה חלף רכב שנהג באופן פרוע, והנאשמים שיערו כי מדובר בנהג מהמגזר הערבי. הצעירות שיתפו את הנאשמים בחששן מפני ערבים, אשר לטענתן פוגעים בביטחונן ומשתלטים על העיר.

 

הנאשמים זרקו אבנים על דירתם של סטודנטים ערבים

 

בעקבות דבריהן של הנערות, הנאשמים יחד עם צעירים נוספים החליטו עוד באותו ערב להפגין מול בתיהם של סטודנטים ערבים הלומדים במכללת צפת, ומתגוררים בשכירות בעיר. וכך בשעת לילה מאוחרת חברי הקבוצה עמדו בפינת הרחוב וצעקו: "מוות לערבים!", "מוסלמים מסריחים!", ויידו אבנים ובקבוקים לעבר דירת הסטודנטים ואף ניפצו חלונות.

 

בשלב מסוים שוטר המג"ב דרך את הנשק והעביר אותו לחברו שירה בו ירייה אחת. למרבה המזל לא היו נפגעים. בטרם הגיעה המשטרה, הנאשמים ויתר חברי הקבוצה נמלטו מהמקום.

 

שני הנאשמים הורשעו בעבירות של הסתה לגזענות ולאלימות שיוחסו להם בכתב האישום. בעת הדיון שהתקיים לאחר ארבע שנים טען שוטר המג"ב שכיום הוא חייל משוחרר, כי העבירות לא בוצעו על רקע גזעני. הוא לקח אחריות מלאה והביע חרטה ובושה על מעשיו.

 

בית המשפט גזר על הנאשמים עשרה חודשי מאסר על תנאי

 

עברם הפלילי של שני הנאשמים נקי ולא נפתחו כנגדם תיקים נוספים מעבר לתיק זה. השניים עברו תהליך שיקום, ולדבריהם, הם למדו לקח ולא יחזרו על מעשיהם. בנסיבות אלה המליץ שירות המבחן לאפשר להם להמשיך בדרך השיקום.

 

בית המשפט קבע כי הנאשמים פעלו ממניע לאומני והתנהגותם היתה פסולה, על כן יש לגנות את מעשיהם. עם זאת הוא התחשב בהודאת החרטה ובתהליך השיקום שעבר בהצלחה. על כן גזר עליהם: עשרה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, קנס בסך 8,000 שקל וחתימה על התחייבות על סך 5,000 שקל להימנע מלבצע עבירות דומות.

 

שוטר המג"ב שנשא את הנשק קיבל שנת מאסר בפועל

 

בעקבות גזר הדין הגישה המדינה ערעור, בטענה כי העונש קל מדי ביחס לעבירות החומרות שביצעו הנאשמים, והדגישה את השימוש בנשק חם והרקע הגזעני למעשים. לטענתה קיימת חשיבות רבה למסר שיצא מבית המשפט, לפיו המדינה לא תסבול מעשה אלימות על רקע גזעני ועל מבצעים עבירות אלו ייגזר עונש ממשי.

 

בית המשפט קיבל את הערעור והוחלט בדעת רוב השופטים לבטל את גזר דינו של בית משפט קמא ולגזור על שוטר המג"ב שנה של מאסר לריצוי בפועל ו -12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים.

 

ע"פ 36438-03-14 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.