צעיר תקף נהג מונית מכיוון שדיבר אליו בזלזול
דרגו את המאמר |
|

בחודש יוני 2012 צעיר כבן 27 עלה יחד עם בת זוגו למונית באזור נתניה. במהלך הנסיעה הוא ניסה לעבור למושב הקדמי. נהג המונית נאלץ לעצור את הרכב וכאשר עבר הצעיר קדימה הוא החל לקלל את הנהג.
הנאשם תקף באמצעות חגורה את נהג המונית
בעקבות הקללות הנהג דרש מהנאשם לצאת מהמונית, אך הוא סירב. הנהג עצר את הרכב ומשך אותו החוצה. בתגובה הנאשם שלף ממכנסיו חגורה והחל להכות בשמשת הרכב עד שהתנפצה ואז החל לתקוף גם את הנהג באמצעות החגורה.
עובר אורח ניסה להרחיק את הנאשם ללא הצלחה ושוטר שהוזעק למקום ספג מפיו קללות שונות.
הנאשם הודה במעשיו והורשע בעבירות של תקיפה סתם וחבלה במזיד ברכב. בית משפט השלום בנתניה גזר את עונשו.
לצורך קבלת תסקיר הנאשם נשלח לשירות המבחן, ממנו עלה כי הנאשם ביצע בעבר עבירות רכוש ואלימות ונגזרו עליו עונשי מאסר בעבודות שירות.
הנאשם ביצע את המעשים תחת השפעת אלכוהול
הנאשם נטל אחריות חלקית על העבירות ואמר כי הוא ביצע אותן תחת השפעת אלכוהול, בעקבות הזלזול וההתנשאות של נהג במונית. הנאשם הביע מוטיבציה להשתקם, על כן קצין המבחן המליץ להסתפק בשל"צ. בהמשך התברר כי הנאשם השתלב בטיפול קבוצתי ולאחר תקופה קצרה עבר לטיפול פרטני.
המאשימה התנגדה להמלצת שירות המבחן והדגישה את חומרת המעשים והעבירות שבוצעו תחת השפעת אלכוהול באקראי נגד נהג המונית ורכבו, ונגד האדם השלישי שניסה להתערב. בנסיבות אלה המליצה המאשימה לגזור על הנאשם עונש מאסר עד ששה חודשים, שניתן לריצוי גם בעבודות שירות ופיצוי למתלונן.
האם מדובר באלימות הדדית?
הסנגור טען מנגד שמדובר באירוע בו האלימות היתה הדדית, מאחר ונהג המונית משך את הנאשם בשערותיו והשליך אותו מחוץ לרכב. הסנגור ביקש להימנע מהטלת עונש מאסר ולהסתפק בביצוע של"צ, מאחר ולא נגרם למתלונן נזק ממשי.
עוד הוסיף כי מאז האירוע הנאשם שינה את אורח חייו, הוא התחתן ונולד לו ילד. מזה שנתיים הוא מחזיק במשרה מסודרת בחברה לריהוט ועוזר לקשישים בהתנדבות.
בית המשפט קבע כי הנאשם ביצע עבירות הכרוכות באלימות של ממש. הוא קילל את הנהג, ניפץ את השמשה ותקף אותו במטרה להסב נזק. בת זוגו שישבה ברכב לא הצליחה לעצור אותו מהתנהגותו האימפולסיבית חסרת הרסן, וגם לא עובר האורח והשוטר שהגיעו למקום.
בית המשפט גזר על הנאשם 220 שעות של"צ
בעת קביעת שיקולי הענישה קבע בית המשפט כי לא ניתן להקל ראש במעשיו האלימים של הנאשם ובעברו הפלילי בגין עבירות דומות. עם זאת הוא התרשם מהשינוי החיובי שחל בחייו, עקב נישואיו והולדת בנו והתחשב בטיפול שעבר ובעבודתו הקבועה.
בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשם 220 שעות של"צ, שמונה חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים, צו מבחן לתקופה של שנה ופיצוי בסך 1,500 שקל למתלונן.
ת"פ 4358-07-12