הנאשם ביצע מספר רכישות באמצעות כרטיס אשראי מזויף, מהו עונשו?
דרגו את המאמר |
|
כנגד הנאשם, יליד 1981, הוגשו חמישה כתבי אישום בגין שימוש בכרטיסי אשראי מזויפים, קבלת דבר במרמה והתחזות לאדם אחר.
בית משפט השלום בפתח תקווה דן בנסיבות המקרה ונדרש להכריע בנוגע לעונש ההולם.
הנאשם ניסה לקנות סיגריות באמצעות כרטיס אשראי מזויף
על פי העובדות בכתב האישום הראשון, הנאשם נכנס עם אדם נוסף בחודש יולי 2012, לפיצוצייה בפתח תקווה וביקש לקנות שני פקטים של סיגריות. הוא ניסה לשלם באמצעות כרטיס אשראי מזויף, אך מאחר וניסיונות התשלום כשלו, השניים יצאו מן החנות בידיים ריקות.
למחרת הוא נכנס לחנות משקאות בבת ים וביקש לקנות מארזי סיגריות בסך של 1,020 שקל. הוא שוב ניסה לשלם באמצעות כרטיס אשראי מזויף. התשלום לא אושר והנאשם עזב את המקום.
על פי המתואר בעובדות כתבי האישום השני, השלישי והרביעי, הנאשם ביצע באמצעות הכרטיס המזויף ארבע רכישות במספר בתי עסק שונים, בסך של 3,564 שקל. בנוסף הוא קנה מארזי סיגריות בשווי של 1,760 שקל, תוך הצגת תעודת זהות מזויפת וניסה לבצע עוד שתי רכישות נוספות.
לאחר שנתפס במעשיו הנאשם הציג תעודת זהות מזויפת
כתב האישום החמישי מייחס לנאשם עבירה של התחזות לאדם אחר. בעקבות ניסיון לבצע רכישה באמצעות כרטיס אשראי מזויף, הוא נעצר על ידי שוטרים והציג בפניהם תעודת זהות מזויפת.
הנאשם הודה במיוחס לו בכתבי האישום ונקבע שהוא יישלח לקבלת תסקיר שירות המבחן. מהתסקיר עלה כי הנאשם נשוי ואב לארבעה ילדים קטינים. הוא סיים 12 שנות לימוד, שירת בצבא והשתחרר לאחר כשנה וחצי בעקבות לידת בנו הבכור.
במהלך השנים הוא עבד באבטחת מתקנים ובעקבות ביצוע עבירה של החזקת סכין בשנת 2009 נשללה ממנו הזכות לעסוק בעבודות אבטחה. בחודשים האחרונים הוא עובד כפועל שיפוצים ומצבה הכלכלי של משפחתו התדרדר.
הנאשם טען כי פעל מתוך מצוקה כלכלית, הוא הביע חרטה, לקח אחריות על מעשיו וגילה נכונות להשתלב בהליך טיפולי. שירות המבחן המליץ על שירות לתועלת הציבור וצו מבחן לשנה.
יש להחמיר עם העונש בשל ריבוי העבירות
לטענת המאשימה מעשי הזיוף וההונאה של הנאשם פגעו בערך החברתי של הגנה על רכוש הציבור, הוא חזר על העבירות מספר פעמים, למרות שהבין את חומרתם. על כן עתרה להשית עליו מאסר בפועל לתקופה של 24 חודשים, מאסר על תנאי וקנס כספי.
הסנגור טען שהנאשם פעל מתוך מצוקה כלכלית קשה ורצון עז לפרנס את משפחתו. הוא ציין כי רוב העבירות בוצעו באותו יום, על כן מדובר בשיקול דעת מוטעה נקודתי ואין מדובר בהתנהלות עבריינית. הסנגור טען שיש לאמץ את המלצת שירות המבחן וביקש להימנע מהטלת קנס כספי, לאור המצב הכלכלי הקשה של המשפחה.
לאחר שמיעת טענות הצדדים קבע בית המשפט כי מעשיו של הנאשם גרמו נזק כלכלי לבתי עסק ולחברות אשראי ופגעו באמון הציבור בנוגע לתשלום באמצעות כרטיסי אשראי. הנאשם ביצע רכישות רבות עם כרטיסי אשראי מזויפים בסך של 11,445 שקל, הוא הציג תעודת זהות מזויפת והזדהה בפני כוחות הביטחון כאדם אחר.
שישה חודשי עבודות שירות לנאשם שהשתמש בכרטיסי אשראי מזויפים
בעת גזירת העונש התחשב בית המשפט בפגיעה הצפויה במשפחתו של הנאשם, בנטילת אחריות מלאה על מעשיו ובעובדה כי לא ביצע עבירות נוספות, מאז חודש יולי 2012.
בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשם שישה חודשי מאסר בפועל, שירוצו בדרך של עבודות שירות, שישה חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים וקנס כספי בסך של 9,000 שקל.
ת"פ 13269-01-13