אשה הסובלת מהפרעת אישיות הציתה את ביתו של בן זוגה לשעבר
דרגו את המאמר |
|
בעקבות פרידה כואבת, הציתה הנאשמת את בית הוריו של בן זוגה לשעבר והורשעה על פי הודאתה בכתב אישום בעבירת הצתה. בית המשפט המחוזי בבאר שבע נדרש להכריע בנוגע לעונשה.
בחודש נובמבר 2013 הנאשמת נסעה בטרמפים באישון לילה אל ביתו של המתלונן, המתגורר בדרום הארץ יחד עם הוריו. הנאשמת הגיעה אל המרכז המסחרי, משם התקשרה לבן זוגה וביקשה ממנו להיפגש עמה.
לאחר שיחת הטלפון בין השניים, היא בקשה מאדם זר שיסיע אותו אל ביתו של המתלונן, וכשהגיעה לבית היא ירדה מהרכב, נגשה אל חלקו האחורי של הבית והציתה חתיכת בד.
את הבד הבוער היא השליכה פנימה מבעד לחלון חדר השירות ונמלטה במהירות מהמקום.
כתוצאה מהמעשה חדר השירות עלה באש וכל הבית החל להתמלא עשן. אמו של המתלונן, ששהתה באותה השעה בחדר המגורים, הבחינה בשריפה והזעיקה מיד את המשטרה.
הנאשמת סובלת מהפרעת אישיות גבולית
בית המשפט שלח את הנאשמת להיבדק אצל הפסיכיאטר המחוזי ומחוות הדעת עלה כי הנאשמת בעלת הפרעת אישיות גבולית, אשר אינה מקפידה לקחת את התרופות שלה באופן סדיר ואף נוטה להשתמש בסמים ובאלכוהול, חרף הסיכון בהחמרת המצב הנפשי. הפסיכיאטר קבע כי הנאשמת כשירה לעמוד לדין והיא אינה היתה שרויה במצב פסיכוטי בעת ביצוע העבירה, אלא תחת השפעת אלכוהול.
אמה של הנאשמת, העידה כי בתה עברה ילדות קשה וסבלה ממקרי אלימות רבים וייחסה את התנהגותה ומעשיה למצבה הנפשי. האם ספרה כי היא מגדלת בכוחות עצמה את בנה בן ה- 10 של הנאשמת, אשר לא ראה את אמו במשך כחמישה חודשים, בשל תקופת המעצר הממושכת.
המתלונן סלח לנאשמת וביקש את רחמיו של בית המשפט
המתלונן הגיש מכתב לבית המשפט, בו הוא הביע אמפתיה לנאשמת וציין כי היא הציתה את בית הוריו על רקע אהבה נכזבת. המתלונן ציין כי מחל לה על מעשיה, הוא אינו חושש מפניה וביקש מבית המשפט להתחשב במצבה הנפשי ולרחם עליה.
ההגנה הדגישה כי הנאשמת סובלת מהפרעת אישיות גבולית והסבירה כי מדובר בשינויים קיצוניים במצב הרוח ובחרדת נטישה. לטענתה, המעשה בוצע באימפולסיביות, ללא תכנון מוקדם מתוך מצוקה נפשית עמוקה, תחת השפעת אלכוהול. לפיכך המליצה על עונש המצוי בחלקו התחתון של מתחם הענישה.
בדרך נס אף אדם לא נפגע מהשריפה
מנגד המאשימה עמדה על חומרת נסיבות האירוע, הכוללות הצתה של בניין מגורים, בשעת לילה מאוחרת, בה לרוב נמצאים הדיירים בביתם, להבדיל מהצתה של משרד נטוש וריק מנפש חיה. המאשימה ציינה כי בדרך נס אף אדם לא נפגע ונגרם נזק לרכוש בלבד. המאשימה התחשבה בהפרעה הנפשית ממנה סובלת הנאשמת, אך עם זאת המליצה על טווח ענישה שנע בין 2.5 לבין 5 שנות מאסר בפועל.
26 חודשי מאסר בפועל בגין עבירת הצתה
בית המשפט שמע את טענות הצדדים וציין כי מעשה ההצתה הינו תופעה חמורה, שעלול להוביל להתפשטות השריפה ולגרום לתוצאות קשות. העונש ההולם צריך לשקף את מידת הסיכון הממשי לחיים ונזק לרכוש, בעקבות ביצוע המעשה.
בית המשפט התחשב בנסיבות חייה של הנאשמת, בבנה בן ה- 10 ובהפרעה הנפשית ממנה היא סובלת, וגזר עליה 26 חודשי מאסר בפועל, ועוד ששה חודשי מאסר על תנאי.
ת"פ 15643-11-13