www.what2do.co.il

הבעל איים כי יהרוג את אשתו מכיוון שהיא קללה את אימו

דרגו את המאמר

הבעל איים כי יהרוג את אשתו מכיוון שהיא קללה את אימו

גבר בשנות השישים לחייו הכה את אשתו ואיים כי יהרוג אותה, אם תמשיך לעצבן אותו. הנאשם הודה בעבירות של תקיפת בן זוג בנסיבות מחמירות ואיומים ובית משפט השלום בראשון לציון נדרש להכריע בנוגע לעונשו.

 

הבעל אמר לאשתו כי בגלל נשים כמוה רוצחים נשים

 

בחודש מאי 2013 התפתח ויכוח קולני בין הנאשם, יליד 1950, לבנו בן ה-17, הבן טען כי האב מעדיף את אימו בת ה- 87, שהתגוררה בביתם באותה תקופה, על פני אשתו. המתלוננת התערבה בויכוח ובקשה כי הנאשם יחזיר את אימו לביתה, מאחר והיא וילדיה הקטינים סובלים משהותה של הסבתא בבית.

 

הסבתא שהיתה עדה לויכוח קיללה את האם וכאשר המתלוננת השיבה לה בקללות, הנאשם השליך פח עם מטריות על אשתו, הוא הכה אותה על פניה ודחף אותה בחזה. כתוצאה מכך היא נפלה על הרצפה, הבעל תפס אותה ונענע בחוזקה את גופה, ואמר לה: "בגלל נשים כמוך רוצחים נשים". הנאשם איים כי הוא יהרוג אותה ואף חזר על האיומים בשני מקרים נוספים. הנאשם הואשם גם בתקיפת בנו הקטין, בעקבות ויכוח שהתפתח על רקע ניקיונות הבית, במהלכו האב תפס מגבת והכה את בנו על ישבנו והורה לו לצאת מהבית.

 

הנאשם שינה את היחס כלפי אשתו במהלך התסקיר השלישי

 

לאחר שהאב הודה בעובדות כתב האישום, הצדדים לא הגיעו להסכמה בנוגע לעונש והנאשם הופנה לשירות המבחן לקבלת תסקיר ובהמשך התקבלו שלושה תסקירים נפרדים. שני התסקירים הראשונים הוגדרו כשליליים, מאחר והנאשם הביע עוינות כלפי אשתו, הוא פעל באופן שתלטני וכוחני וצמצמם את האחריות למעשיו. בתסקיר השלישי חלה תפנית משמעותית בנוגע ליחס של הנאשם כלפי אשתו, בעקבותיו המליצה קצינת המבחן להטיל עליו עונש של מאסר על תנאי בלבד.

 

מנגד טענה המאשימה כי יש להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל, בשל חומרת המעשים והוסיפה כי לנאשם הרשעות קודמות בגין איומים על חיי אשתו. הנאשם התנגד למאסר בפועל וטען כי הוא מטפל בכל בני המשפחה. הנאשם הוסיף כי אשתו סובלת מפגיעה בגזע המוח והיא נזקקת לטיפולים רפואיים רבים ולניתוחים, וטען כי אם יישלח למאסר, כל בני המשפחה ייפגעו, כולל המתלוננת.

 

בית המשפט התחשב במצב הרגיש בבית הנאשם

 

בית משפט השלום בראשון לציון גינה את מעשיו של הנאשם וציין כי העונש המקובל במקרים של אלימות במשפחה הוא מאסר בפועל, אך עם זאת הוא התחשב במצבו המורכב של הנאשם, המטפל באימו הקשישה, שהינה חולה לב, הוא דואג לאשתו, שגם היא אינה בקו הבריאות ובעקבות מחלת אשתו הוא נדרש לטפל בכוחות עצמו בשלושת ילדיו הקטינים. הנאשם בן ה- 64 אינו עובד, וכל סדר יומו מושתת על הטיפול והדאגה לבני הבית. גילויי האלימות במשפחה נוצרו ככל הנראה על רקע שהותה של אימו בביתם והמתחים שנוצרו בעקבות נוכחותה, שהנאשם הוא בנה היחיד.

 

בית המשפט קבע כי אין להקל ראש בחומרת המעשים, אך אם זאת התחשב בנסיבות המיוחדות ובלחץ בו היה שרוי הנאשם בעת ביצוע המעשים, לכן גזר עליו חמישה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים.

 

ת"פ 30396-05-13 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.