עובדת סניף דואר גנבה מאות אלפי שקלים במהלך שנה שלמה
דרגו את המאמר |
|
הנאשמת בשנות החמישים לחייה, שימשה כמנהלת סניף דואר במרכז הארץ, במשך 34 שנים והורשעה על פי הודאתה בביצוע עבירות של גניבה בידי עובד ציבור. בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו, הכריע בעניין העונש, שנקבע במסגרת הסדר הטיעון.
הנאשמת גנבה 280,000 שקלים מלקוחות סניף הדואר שבניהולה
במסגרת תפקידה כמנהלת סניף נהגה הנאשמת לבצע העברות של מזומנים, באמצעות בנק הדואר אל חשבונות של לקוחות הסניף.
הנאשמת הודתה, כי בשל מצוקה כלכלית קשה, היא גנבה במהלך שנה שלמה, כספים מקופת הסניף לצורך תשלום חובותיה האישיים. את הכסף מקופת הסניף היא העבירה ישירות לחשבונות הבנק שלה ובסך הכל היא גנבה סכום של 279,734 שקלים ועוד 1,500 דולר מקופת הסניף.
הנאשמת הודתה כי בכדי למנוע את גילוי הגניבה, היא עכבה בכוונה, מתוקף תפקידה כמנהלת, את ביצוע הביקורות בסניף. ואף עשתה שימוש בכספת של סניף הדואר, בניגוד לנהלי הבנק, על מנת לשמור על סכום כסף גדול שקיבלה מגיסה.
במסגרת הסדר הטיעון, הוחלט להטיל על הנאשמת ששה חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות, ותשלום פיצוי לבנק הדואר בסך 50,000 שקלים.
הנאשמת הודתה בהזדמנות הראשונה והביעה חרטה על המעשים
על אף חומרת המעשים המיוחסים לנאשמת, עתרה המאשימה לכבד את הסדר הטיעון, מאחר ולנאשמת אין עבר פלילי, היא הודתה בהזדמנות הראשונה בעבירות המיוחסות לה והביעה חרטה וצער על מעשיה. המאשימה הוסיפה כי המעשים בוצעו לאחר שהיא נקלעה לחובות כבדים והסתבכה עם השוק האפור.
עוד צוין כי הנאשמת מטפלת בנכדתה בת השש, לאחר שבתה של הנאשמת, אם הילדה, הוכרזה על רקע מצבה הנפשי, כבלתי כשירה לגדל אותה.
בעקבות חובות כבדים לשוק האפור, היא החלה לגנוב מלקוחות הדואר
עורכת דינה של הנאשמת הסבירה את נסיבות ביצוע העבירות והדגישה את מצוקתה הכלכלית הקשה של הנאשמת. עורכת הדין טענה כי הרקע לקשיים הכלכליים נבעו מגירושיה בשנת 2010, לאחר מערכת יחסים קשה ואלימה. בעלה התנער מגידול שלושת הילדים והיא נאלצה לתמוך בהם כלכלית ורגשית לבדה. הנאשמת נטלה הלוואות רבות, בין היתר גם בשוק האפור, לצורך מימון בתה האמצעית ונכדתה, ומשלא עמדה בהחזרים, החלו איומים על חייה ועל חיי בני משפחתה.
על הנאשמת נגזרו ששה חודשי עבודות, חרף חומרת מעשיה
בית המשפט ציין כי מעשיה של הנאשמת פגעו באמון שנתנו בה מעסיקיה למעלה משלושים שנה והיא השתמשה בסמכויותיה כמנהלת הסניף לצורך ביצוע העבירות. כמו כן, מעשיה מצביעים על הקלות בביצוע עבירות מחשב, כאשר כל פקיד יכול לבצע עבירה, בהקשה אחת מהירה על המקלדת.
חרף חומרת המעשים הקשים ופגיעה באמון המעסיקים, בית המשפט החליט לכבד את הסדר הטיעון ולהתחשב בנסיבות האישיות ומצוקתה הכלכלית הקשה של הנאשמת ואף ציין כי מאסר בפועל, כפי שהיה ראוי במקרה זה של מעילה וגניבה, יפגע בנכדתה הקטינה, אותה היא מגדלת לבדה.
בית המשפט גזר על הנאשמת, בהתאם להסדר הטיעון, ששה חודשי עבודות שירות, 12 חודשים של מאסר על תנאי ופיצוי לבנק הדואר בסך 50,000 שקלים.