מזכירה בחברת היי טק גנבה 150,000 שקלים מכספי החברה
דרגו את המאמר |
|
במסגרת הסדר הטיעון, הודתה הנאשמת, מזכירה בחברת היי טק, כי היא מעלה בכספי החברה, וגנבה סכום של 150,000 שקלים במשך חצי שנה.
המזכירה העבירה לחשבונה משכורות של עובדים פיקטיביים
כחלק מתפקידה בחברה, הנאשמת היתה אמונה על משכורות העובדים, היא קיבלה במרמה משכורות של עובדים שהעסקתם הופסקה, והנחתה את הנהלת החשבונות להעביר את הכספים ישירות לחשבון הבנק של אחותה, בטענה שמדובר בחשבונות הבנק של עובדים פעילים.
המזכירה עשתה זאת במטרה לגנוב כספים מהחברה ובמהלך ששה חודשים, היא קבלה במרמה סכום בסך 150,000 שקלים.
המעסיק הקודם עקץ אותה באלפי שקלים וסיבך אותה בחובות כבדים
הנאשמת, בוגרת 12 שנות לימוד ושרתה בצה"ל בתפקיד רכזת כוח אדם. במהלך תסקיר שירות המבחן, סיפרה שטרם הגיעה לחברה, היא עבדה במשך עשר שנים אצל סוכן ביטוח, שהשתמש בפנקס השיקים שלה ללא ידיעתה. לדבריה, המעסיק הקודם סיבך אותה בחובות קשים בשוק האפור ועקץ אותה באלפי שקלים. כיום היא נמצאת תחת צו כינוס ומחויבת לשלם בכל חודש 650 שקלים.
הנאשמת סירבה לשתף את המעסיק הנוכחי בפרשה
מהתסקיר עולה כי הנאשמת גרה בדירה שכורה בדרום הארץ, יחד עם בן זוגה ועובדת כעוזרת אישית של מנכ"ל במפעל. כאשר נתבקשה להביא חוות דעת מהמעסיק הנוכחי היא סירבה, מכיוון שלא רצתה שיתגלה לבוס כי היא מעורבת בהליך משפטי.
שירות הביטחון התרשם שמדובר בבחורה בעלת כושר ביטוי גבוה, שנוטה לקבל החלטות באופן לקוי, היא מסירה אחריות ממעשיה ומציגה עצמה כקרבן של נסיבות. אך עם זאת עברה נקי וכיום היא מנסה לשקם את חייה בכוחות עצמה, לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים.
כתב האישום הוגש באיחור ושימש כבסיס מנחה להגנה
התביעה עתרה למאסר הנע בין 8-25 חודשי מאסר בפועל, מאחר ומדובר בעבירה חמורה של זיוף והונאה והפרת חובת הנאמנות של העובד כלפי מעבידו. מנגד ביקש הסנגור לבטל את כתב האישום, או להימנע כלל מהרשעה, בשל שיהוי של חמש שנים בהגשת כתב האישום.
בית המשפט דחה את הטענה וקבע כי השיהוי אינו מצדיק את ביטול ההרשעה. והדגיש את הערך החברתי שנפגע כתוצאה מביצוע העבירה והוא הצורך לשמור על יחסי אמון בין מעביד לעובד, למען היציבות הכלכלית והחברתית. מתוקף האמון שהמעביד נותן בעובד, הוא נחשף למידע יקר, לכסף ולרכוש, ואם הוא מפר אמון זה, יש בכך פגיעה חמורה.
ששה חודשי שירות במסגרת מלאה לנאשמת שגנבה 150,000 שקלים
בית המשפט קבע כי הנאשמת גנבה מהמעסיק באופן מתוכנן, שיטתי ומתוחכם, היא יצרה מצג כוזב, ניצלה את מעמדה המקצועי והעבירה משכורות של עובדים פיקטיביים, תוך שהיא מטעה את הנהלת החשבונות. המעידה של הנאשמת אינה חד פעמית, אלא נמשכה לאורך חצי שנה. אמנם הנאשמת הודתה מיד במעשיה, אך תלתה את האשם בגורמים חיצוניים כמו איומים של גורמים עבריינים וחובות לשוק האפור, בעקבות מעילתו של מעסיקה לשעבר.
בית המשפט התחשב בחומרת העבירות, בחוסר שיתוף פעולה עם שירות המבחן ואי לקיחת אחריות מלאה על המעשים וגזר על הנאשמת ששה חודשי עבודות שירות במסגרת מלאה, במהלכם היא תעבוד במשך שמונה וחצי שעות, חמישה ימים בשבוע, בעבודות אחזקה וסיוע. וכן, גזר עליה 12 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס כספי בסך 2,000 שקלים.