מהו עונשה של פקידת בנק שגנבה 600,000 ש``ח מלקוחותיה?
דרגו את המאמר |
|
בית משפט השלום גזר 24 חודשי מאסר בפועל על פקידת בנק, שהורשעה בגניבת כסף מלקוחותיה, מרביתם קשישים.
בכספים שגנבה הזמינה מלונות וטיסות לחו"ל
הנאשמת, אישה כבת 62, עבדה כפקידה, החל מסוף שנות השבעים, בבנק בצפון הארץ. בשנים האחרונות היא טיפלה בחשבונות של לקוחות אמידים ובמשך שבע שנים גנבה קרוב ל 600,000 ₪, ומעלה בכספם של ארבע עשרה לקוחות הבנק. באמצעות הכספים שגנבה היא ממנה לעצמה טיסות לחו"ל, רכשה רכב חדש וקנתה בעודף תכשיטים, נעלים ובגדים. הנאשמת הורשעה בביצוע 15 עבירות, על סמך הודאתה.
הנאשמת גנבה למעלה מ 200,000 ש"ח מניצולת שואה
רוב קורבנותיה של הנאשמת הן נשים מעל גיל 80. הנאשמת נהגה להזמין כרטיסי אשראי על שמות הלקוחות, והשתמשה בהם פעמים רבות לצורך משיכת כספים וביצוע תשלומים. היא זייפה מסמכים והעבירה כספים לחשבונה הפרטי ולחשבונות בני משפחתה. הנאשמת לא בחלה בגזילת סכומים גם מחשבונה של ניצולת שואה ילידת 1917 וגנבה מחשבונה סכום כולל של 224,000 ₪.
הנאשמת הורשעה בביצוע העבירות הבאות: גניבה וניסיון לגניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, ניסיון לקבל דבר במרמה, התחזות כאדם אחר, זיוף והונאה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, גניבת כרטיס חיוב, הונאה בכרטיס חיוב, עבירות מנהלים ועובדים בתאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד.
הנאשמת נוטה לרצות ודואגת למצוא חן בעיני אחרים
קצינת המבחן סקרה את מצבה האישי והמשפחתי של הנאשמת, ודווחה כי היא אכן לקחה אחריות על מעשיה, אך לא הבינה את גודל חומרתם, הנאשמת התקשתה לחוש אמפתיה כלפי הלקוחות ולהביע רגשות חרטה ממשיים. קצינת המבחן נמנעה מלהמליץ על שיקום טיפולי, ותיארה אישה הנוטה לרצות את סביבתה, שמשקיעה מאמצים רבים על מנת למצוא חן בעיני הזולת, בעוד שרגשותיה חסומים. עם זאת המליצה הקצינה, על עבודות שירות ולא על עונש כבד יותר.
הסנגור טען, שהנאשמת הודתה בכל העבירות המיוחסות לה, ומסרה כי פעלה מתוך מצוקה כלכלית בעקבות נפילתו הכלכלית של בנה. הסנגור הוסיף כי עברה הפלילי נקי לחלוטין, היא לקחה אחריות על מעשיה והשיבה את כל כספי הגניבה. כמו כן, הנאשמת פוטרה באופן מיידי מהבנק וזכויותיה לפנסיה נשללו והמצב הבריאותי שלה ושל בעלה דורש טיפול.
אנשים מבוגרים עברו טלטלה נפשית בעקבות העבירות
בית המשפט קבע, כי הנאשמת פגעה בלקוחות תמימים, היא פעלה בתחכום ובשיטתיות והקפידה לבחור היטב את הקורבנות. מאחר והכספים הוחזרו ללקוחות, הנזק שנגרם הוא בעיקר פנימי, והלקוחות המבוגרים עדיין עוברים טלטלה של קורבנות מעילה. הנאשמת תירצה את מעשיה במצבה הכלכלי הקשה, אך הדבר אינו מתיישב עם בזבוז הכספים על מותרות ובילויים. לאחר 35 שנות עבודה בבנק, הנאשמת אמורה להבין היטב את משמעות הפקדת הכספים בבנק, ואת חשיבותה של נאמנות הבנק כלפי הלקוחות, אך לפי דברי קצינת המבחן, היא חשה אומללות רק בעקבות המשפט ומעמדה החברתי המעורער בעקבות החשיפה.
מאחר והנאשמת השיבה את הכספים ורכבה עוקל, ובהתחשב במצבה הכלכלי, כפי שטענה, בית המשפט נמנע מלהטיל קנס או פיצוי, אך קורבנותיה רשאים להגיש נגדה תביעות אזרחיות בעתיד. על הנאשמת נגזרו שנתיים של מאסר בפועל ועוד ששה חודשי מאסר על תנאי.