האם התקשורת משפיעה על מערכת המשפט באופן הרסני?
דרגו את המאמר |
|
עורך הדין ציון אמיר, אשר ייצג את הנשיא לשעבר משה קצב, טען בכנס לשכת רואי החשבון אשר נערך באילת כי במקרים מסוימים השפעתה של התקשורת על מערכת המשפט הינה הרסנית. עו"ד אמיר התייחס לפרשת קצב והפנה לדבריהם של השופטת יהודית שבח אשר התייחסה לכך בדעת המיעוט בהכרעת הדין, ולדברים אשר נאמרו בעניין על ידי השופט מישאל חשין. אמיר הגדיל והגדיר את השפעתה של התקשורת על המשפט כ"חולי קשה מאד בחברה".
"הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר עסקינן באישי ציבור", המשיך אמיר, "מדובר בהשפעה חריפה אשר פוגעת בכל חלקה טובה ואין אמצעי אכיפה כנגדה".
השופט בדימוס, שלי טימן, טען כלפי עו"ד אמיר כי הוא וסנגוריו של קצב ייחצנו את המשפט מבחינה תקשורתית כבר מתחילתו וייתכן כי הפוסל במומו פוסל. לטענת טימן, אישי הציבור הם אלו אשר דעת הציבור חשובה להם מדעתו של בית המשפט ועל כן הם מנסים להשפיע על המערכת מבחוץ.
עו"ד אמיר השיב לטימן כי פרשת קצב הגיעה לתקשורת בעקבות הדלפות מחדרי החקירות במשטרה, מהפרקליטות ומלשכות השופטים. גורמים אינטרסנטיים, לדבריו, הדליפו מידע חלקי ומסולף לעיתונאים אשר פרסמו את הדברים ופגעו ביכולת להגן על הנאשם פגיעה אנושה.
עו"ד רות שדה, לשעבר בפרקליטות תל אביב, אמרה כי התקשורת הינה בעלת תפקיד משמעותי ביותר מבחינת קביעת סדר היום הציבורי. לדבריה, לא אחת קיימים פערים של ממש בין הדברים אשר מפורסמים בנוגע לתיקים לבין הדברים אשר מתרחשים בהם בפועל. עם זאת, לטענת עו"ד דוד התקשורת אינה מצליחה להשפיע על השופטים והם מהווים ישות עצמאית. השופט בדימוס טימן הסכים עם עורכת הדין שדה ואמר כי בתור שופט הוא מעולם לא חש כי התקשורת נכנס בין כתלי בית המשפט.