המחוזי החמיר את עונשו של אדם אשר הורשע באיומים על דיינים בבית הדין השרעי
דרגו את המאמר |
|

בית המשפט השלום בחיפה הרשיע אדם אשר הטריד ואיים על דיינים בבית הדין השרעי הדרוזי. בהכרעת הדין בשלום הורשע האדם בעבירות של זילות בית המשפט, כתיבה והשחתת פני מקרקעין, הטרדה באמצעות מתקן בזק, ואיומים.
מדובר בפרשה אשר מקורה בפסק דין שניתן בבית הדין הדרוזי בעכו אשר הנאשם לא היה שבע רצון ממנו. אי לכך, החל הוא במסכת איומים והטרדות כנגד אב בית הדין לערעורים של בית הדין הדרוזי השרעי, ודיין נוסף בבית הדין. בתוך שנתיים שלח הנאשם כ-300 הודעות SMS אשר כללו איומים, גידופים ומסרים פוגעניים.
בעקבות הרשעתו, נגזרו על הנאשם שבעה חודשי מאסר בפועל. המדינה הגישה ערעור על קולת העונש. לטענתה, היה מקום להחמיר עם ענישתו של הנאשם, וזאת מתוך הצורך להגן על מערכת אכיפת החוק והרשות השופטת.
בית המשפט המחוזי קיבל כאמור את הערעור. בפסק הדין נכתב כי רצף המעשים אשר נעשו על ידי המשיב, לאורך תקופה של כשנתיים, ומטרותיהם – בית הדין השרעי בכלל, ואחד הדיינים בפרט, הינם חמורים ביותר ומצדיקים התערבות בגזר הדין הנמוך. הסנגור ניסה לטעון כי הדיין לא חש מאוים מהנאשם, אך בבית המשפט צוין כי טענה זו איננה מורידה או מעלה והיא חסרת חשיבות. על מערכת אכיפת החוק מוטלת החובה להגן על בית הדין בתור מוסד ואין מקום להותיר השתלחות אישית בדיינים או בבית הדין.
בפסק הדין בערעור ציינו השופטים כי אכן סקר בית משפט קמא את הפסיקה הרלבנטית הנוגעת לחשיבות שבהגנה על מוסדות החוק. עם זאת, נקבע כי התוצאה אליה הגיע בית משפט השלום איננה מביאה לידי ביטוי את חומרת המעשים. הדברים נאמרים ביתר שאת כאשר מדובר בתקופה ארוכה.
"איומים על אלו העוסקים באכיפת החוק וזילות של מערכת אכיפת החוק, חייבת לזכות לתגובה עונשית הולמת ומרתיעה", נכתב בפסק הדין, "יתרה מכך, עונש חמור יותר לא נגזר על המשיב וזאת משום שמדובר בערכאת ערעור". לסיכום, השופטים קבעו כי יש להעמיד את עונשו של הנאשם על 14 חודשי מאסר בפועל (במקום שבעה).