אישור לעריכת ראיון בטלוויזיה עבור אסיר המרצה מאסר עולם
דרגו את המאמר |
|
בית המשפט המחוזי קיבל את בקשתו של העבריין המורשע, פרנסואה אבוטבול, להתראיין לתוכנית בערוץ 10 אשר עוסקת בפרשת רציחתו של הנער רענן לוי. אבוטבול מרצה עונש מאסר עולם אשר נגזר עליו בבית המשפט המחוזי בתל אביב בשנת 2009, וזאת בגין רציחתו של לוי בשנת 2004 ביציאה ממועדון בקיבוץ שפיים.
שירות בתי הסוהר סירב לאפשר את הראיון, ובעקבות כך הוגשה על ידי אבוטבול בקשה לבטל את החלטת השב"ס. בבקשתו, אבוטבול טען כי ההחלטה למנוע ממנו להתראיין מהווה פגיעה בחופש הביטוי שלו, וכן היא בלתי סבירה ואינה חוקתית. אבוטבול עוד הוסיף כי הוא מוכן ששירות בתי הסוהר יבחן את החומרים בטרם שידורם, ויצנזר כל אמרה אשר נראית לו כמסוגלת לפגוע במשפחתו של הקורבן.
שירות בתי הסוהר טען כי נימוקים שונים עומדים מאחורי ההחלטה שלא להתיר לעבריין להתראיין לאמצעי התקשרות. ראשית, מדובר באדם המשתייך לארגון פשיעה מוכר, וכן התנהגותו של אבוטבול בכלא הינה שלילית ביותר. כמו כן, שירות בתי הסוהר הוסיף כי משפחתו של הקורבן מתנגדת לראיון באופן נחרץ.
בית המשפט מאשר את הראיון
חרף כך, בית המשפט קבע כי יש לקבל את הבקשה של האסיר, ואין להגביל את חופש הביטוי שלו. השופטת, קלרה רג'יניאנו, קבעה כי שירות בתי הסוהר צריך היה להציג בפניה טעמים עניינים אשר ניתן לפגוע בגינם בחופש הביטוי של המבקש.
סמכותו של השב"ס לאסור על ראיון באמצעי התקשורת, נכתב בפסק הדין, נובעת מסכנה וודאית לשלום הציבור. בכל מקרה, על מדובר בהחלטה אשר בסמכותו של השב"ס לקבל, בהתאם לשיקולי מידתיות.
במקרה דנן, נפסק כי השיקול המהותי היחיד בו יש לדון הוא הפגיעה האפשרית במשפחתו של הקורבן. עמדת המשפחה מובנת, כתבה השופטת, אך יש לאזן בינה לבין השיקולים האחרים, לרבות זכויותיו הבסיסיות של האסיר. בפסק הדין נכתב כי במקום בו האסיר מסכים כי השב"ס יעבור על החומרים וימנע מדברים פוגעניים להיכנס בתוכם, נראה כי אין מנוס מלהתיר את הראיון.