החמרה בגזר דינם של אסי אבוטבול ושותפיו לארגון הפשיעה
דרגו את המאמר |
|

בפסק דין ארוך, אשר משתרע על כ-232 עמודים, קבע בית המשפט העליון כי יש להחמיר באופן משמעותי את גזר דינם של אסי אבוטבול, מי שכונה בפי המשטרה – ראש ארגון פשיעה. השופט אדמונד לוי מתח בפסק דינו ביקורת על בית המשפט המחוזי בכך שדינם של הנאשמים נגזר שלא בהתאם לחומרת העבירות בהן הם הורשעו.
אסי אבוטבול ירצה, לפי גזר הדין החדש, עונש מאסר של 18 שנים בפועל, וזאת בניגוד לגזר הדין הקודם אשר העמיד את עונשו על 13 שנים בלבד. אלברט סיטבון, אשר הורשע אף הוא בניהול ארגון פשיעה, ירצה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח במשך 16 שנים, ולא 11 כפי שקבע בית משפט קמא.
השופט ציין כי חייהם של קורבנות הנאשמים הפכו לסיוט כאשר האחרונים מפעילים עליהם שיטות מתוחכמות ואלימות של סחיטה ואיומים. בפסק הדין נכתב כי לא היה צורך כלל להשתמש באלימות כלפי הקורבנות, די היה בהזכרת שמו של העומד בראש ארגון הפשיעה בשביל ליצור את האפקט הדרוש. כמו כן, לא מדובר במעשה סחיטה יחיד אשר ביצע פלוני נגד אלמוני. עסקינן בארגון פשיעה אשר הפך את הסחיטה והאיומים למשלח ידו ובמהלך השנים נסחטו תחתיו אנשים עסקים פרטיים, ישראלים וצרפתים.
השופטים אף החמירו בעונשו של עו"ד ברק בופמן ששימש כיועץ המשפטי של הארגון. בית המשפט המחוזי גזר על בופמן עונש של חמש שנות מאסר, ובית המשפט העליון החמיר את גזר הדין והעמיד אותו על שבע שנים בפועל. בופמן קיבל את גזר הדין החדש בתדהמה ועורך דינו מסר לאתר Ynet כי מדובר בשוק עבור מרשו שכן הוא לא היה כה מעורב במעשים הפליליים. השופט אדמונד לוי וחבר השופטים סברו אחרת. השופט לוי כתב לגבי עו"ד בופמן כי הוא לא היה עוד חייל מן השורה של הארגון אלא היה מעורב בפעילות הפשיעה עד לצווארו.
גזר הדין של אבוטבול וחבריו ניתן בבית המשפט המחוזי לפני כשנה וחצי. הנאשמים הורשעו ב-19 אישומים שונים ביניהם ניהול ארגוני פשיעה והלבנת הון. הפרקליטות דרשה להטיל על הנאשמים עונש מאסר בפועל של 25 שנה, אך בית המשפט המחוזי המתיק את גזר דינו. אי לכך, הפרקליטות ערערה על חומרה העונש לבית המשפט העליון והערכאה העליונה קיבלה טענותיה.