ירי בחתונה - האם עבירה פלילית?
דרגו את המאמר |
|

יריות בחתונה הינם דרכם של מספר מגזרים בישראל להביע שמחה באירועים משפחתיים. עם זאת, יש להזכיר כי מדובר בעבירה פלילית אשר עלולה לגרור עונשים כבדים בעת הגשת תלונה בעניין זה.
על פי החוק והפסיקה, ניתן להגיש כתב אישום כנגד אדם המשתמש בירי כאמצעי להבעת שמחה וזאת מכוח עבירות כגון סעיף 340א וסעיף 29 לחוק העונשים (ירי באזור מגורים). עבירה נוספת אשר נכללת באירועים מסוג דא הינה מעשי פזיזות ורשלנות על פי סעיף 338(5) לחוק העונשין.
במקרה אשר הונח לפתחו של בית המשפט, נדון עניינו של קצין בכיר בשירות בתי הסוהר אשר החזיק במסגרת שירותו בשב"ס אקדח ברטה ברישיון. על פי כתב האישום המתוקן, הנאשם ואשתו היו שותפים בחגיגת חתונה בחצר בכפר מגוריהם. במהלך החתונה, ירה הנאשם מספר פעמים באוויר ובזווית של 90 מעלות, ולאחר מכן נתן לאשתו לאחוז באקדח וירה ביחד עימה מספר כדורים נוספים.
האם יש להרשיע את הנאשם בדין?
הנאשם, אשר עובד בזרועות הביטחון, ביקש מבית המשפט שלא להרשיעו וזאת בשל הנזק אשר עלול להיגרם לו מבחינה מקצועית בגין הרשעה. עם זאת, בקשתו זו נדחתה על ידי בית המשפט. השופטת קבעה כי עיון בכתב האישום המתוקן מלמד כאלף עדים בדבר חומרת מעשיו של הנאשם בתיק. "דווקא מהנאשם, אשר משרת כקצין בשירות בתי הסוהר, ניתן היה לצפות לפעול בדרך אחראית ולהיות ער להשלכות הצפויות מהתנהגות זו", נכתב בהכרעת הדין.
על פי הפסיקה, הכללים לאי הרשעת נאשם בכתב האישום הינם שניים – ההרשעה עלולה לפגוע בנאשם פגיעה חמורה בשיקום, וסוג העבירה מאפשר לוותר (בנסיבות המקרה המסוים) על הרשעה. עם זאת, די באי קיום של אחד מתנאים אלו בכדי להביא להרשעתו של נאשם בדין.
בית המשפט ציין כי למרות שההרשעה עלולה לפגוע בעתידו המקצועי של הנאשם, ירי בעת חתונה באזור מגורים הינו מסוג העבירות אשר לא מאפשר אי הרשעה בדין. קל וחומר כאשר עסקינן באיש זרועות הביטחון האמון על שלום הציבור, נכתב בפסק הדין. לסיכום, בית המשפט גזר על הנאשם עונש מאסר של חצי שנה למשך שלוש שנים.