www.what2do.co.il

מאסר בפועל לנאשם בעקבות התחזות לרואה חשבון

דרגו את המאמר

מאסר בפועל לנאשם בעקבות התחזות לרואה חשבון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור אשר הוגש לפתחו בעקבות גזר דין חמור אשר נגזר על אדם שהורשע בהתחזות לרואה חשבון. המערער טען כי יש להמתיק את עונשו אך ערערו נדחה כאמור.

 

הרשעתו של המערער התקבלה בעקבות מעשיו והתנהלותו במשך 14 שנה עת ניהל חברה בשם שלבת שירותי ניהול שהעניקה שירותי הנהלת חשבונות ללקוחות רבים. המערער התנהל עבור לקוחות מול רשויות המע"מ וזאת חרף העובדה שלא היה מנהל חשבונות או רואה חשבון מוסמך.

 

כמו כן, המערער דיווח עבור לקוחותיו דיווחים כוזבים למע"מ, זאת תוך הוא מעלים מיסים בשיעור של כמיליון שקלים. המערער טען להגנתו בבית המשפט כי לא הציג הוא את עצמו בתור רואה חשבון בפני הלקוחות. לדבריו, כאשר נדרש הוא לבצע עבודה של רואה חשבון, הפנה את המסמכים לרואי חשבון חיצוניים.

 

עם זאת, טענותיו אלו נדחו בבית משפט השלום. השופטת מתחה ביקורת חריפה על התנהלותו, זאת כאשר הוא מציג את עצמו בתור רואה חשבון במסמכים רבים שהוצגו בפני בית המשפט. כמו כן, המערער לא בחל בשקרים בפני לקוחותיו בדבר תארים אשר כביכול רכש במהלך צבירת השכלתו.

 

במסגרת ההרשעה בבית משפט קמא, הורשע המערער גם בעבירות של כוונה לקבל קבר במרמה וזיוף בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה. בית המשפט השלום גזר על המערער עונש מאסר של חמש שנים בפועל. כמו כן, נגזרו על המערער שלוש שנות מאסר על תנאי וזאת למשך שלוש שנים. 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.