גניבה על ידי מורשה ומאסר בפועל לעורך דין
דרגו את המאמר |
|
בית משפט השלום הרשיע עורך דין ושותפו, בגין עבירות מרמה חמורות אשר נעשו במסגרת עבודתם. עורכי הדין, אשר אחד מהם ייצג חברה ושותפו ייצג אותה במסגרת הליכי ההוצאה לפועל, גבו חוב הוצל"פ שהושב לחברה ושלשלו אותו לכיסם הפרטי. עורכי הדין הורשעו בגין מעשים אלו בגניבה ע"י מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע.
ב"כ המאשימה טען כי יש להטיל על הנאשמים עונשי מאסר בפועל, בגין חומרת העבירות בכלל, והיותם עורכי דין האמונים על הצדק בפרט. המדינה ציינה בפני בית המשפט כי אחד מעורכי הדין עבר לפני כשנתיים עבירה דומה אשר עסקה ברכוש, ורישיונו אף נשלל בגין מעשיו.
קנסות ומאסר בפועל
השופטת זיוה הרמן מתחה ביקורת חריפה על השניים, אשר פגעו הן באמון הציבור בעורכי הדין והן בתדמית המקצוע. עם זאת, השופטת גזרה את עונשיהם של עורכי הדין לקולא, תוך התחשבות במצבם הבריאותי והכלכלי הקשה, כפי שהוצג בבית המשפט.
בעקבות הרשעתו הקודמת של אחד מן הנאשמים, גזרה השופטת הרמן עליו עונש מאסר בפועל לשנה ושלושה חודשים וקנס בסך 10,000 שקלים. שותפו, אשר ייצג את החברה רק במסגרת הליכי ההוצאה לפועל זכה להתחשבות בעברו הנקי ונגזרו עליו חמישה חודשים לריצוי בעבודות שירות לציבור.
חומרת העבירות מצד עורכי דין בראי מערכת המשפט
עבירות מעילה בכספי לקוחות מצד עורכי דין, העסיקה בעבר את בתי המשפט. השופט דן מור סיכם באחת מפסיקותיו את מהות חומרת עבירות אלו:
"המערער הינו עורך דין, החב חובות אתיקה מקצועית מכוח השתייכות לציבור עורכי הדין. העבירות החמורות שעבר פוגעות בכללי יסוד של הגינות ויושר החלים על עורך דין, וגרמו פגיעה קשה למעמד מקצוע עריכת דין, ולדמותו של ציבור עורכי הדין בעיני הציבור בישראל.
הן יצרו סדק של אי אמון בהגינות וביושרה המוחלטים הנדרשים מעורך דין המקבל על עצמו תפקיד אמון מיוחד. סדרי הגודל האדירים של המעילה, והבוטות המיוחדת שאפיינה את דרך שליחת היד ברכוש לא לו, מעמידים את העבירות שביצע המערער בהיותו עורך דין ברף העליון של החומרה".