מאסר בפועל בעקבות דקירה בפאב
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5 |

בית המשפט המחוזי גזר הבוקר 24 חודשי מאסר וקנס בסך של 5,000 שקלים, על נאשם אשר הורשע בהתאם להודאתו בדקירת אדם בפאב בפתח תקווה. על פי כתב האישום, הנאשם הגיע לפאב כאשר הוא מצויד בסכין בעלת להב של 9 ס"מ, שהייתה טמונה בתוך מכנסיו.
בנסיבות שאינן ברורות לחלוטין, החלה תגרה בין המתלונן לבין הנאשם, אשר בסופה יצאו השניים מחוץ לפאב והחלו להתגושש. בלהט המקרה שבר המתלונן בקבוק משקה חריף על ראשו של הנאשם ובתגובה, דקר האחרון את המתלונן ארבע פעמים בחזהו ובגבו.
"תת תרבות הסכין"
השופטת כתבה בפסק הדין כי יש לראות את שליפת הסכין לפתרון סכסוכים, אשר כונתה בפסיקה "תת תרבות הסכין", כלא פחות ממכת מדינה. ביהמ"ש העליון קבע בפסיקתו כי על הערכאות המשפטיות לתרום תרומה למאבק בתופעת הסכינאות, באמצעות ענישה ממשית, ועל המורשעים בעבירות אלה לרצות מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.
כיצד יש להעניש במקום בו הנזק לא היה חמור ביותר?
השופטת ציינה כי למרבה המזל הסתיים האירוע זה ללא תוצאה קטלנית, אולם ניסיון החיים מלמד שבין פציעה מסוג זה לבין גרימת מותו של אדם, מפריד לעתים קו דק. זאת ועוד, התדירות הגוברת של מקרים בהם נעשה שימוש בכלי נשק של ממש ליישוב סכסוכים, אינו עניין של מה בכך. אי לכך, השופטת קבעה שיש להתייחס לעבירה בחומרה רבה גם בעניין קביעת העונש והחלטה על גזר הדין.
השופטת אמנם התייחסה בתקופת המאסר בשיקולים לקולא כגון עברו של הנאשם שמעולם לא ישב במאסר, ניסיונו להשתקם לאחר האירוע, עובדת היותו מפרנס יחיד את חברתו ומשפחתו הנורמטיבית. עם זאת, לא ניתן היה להימנע ממאסר בפועל ועל כן השופטת גזרה על הנאשם 24 חודשי מאסר החל מיום מעצרו (אוגוסט 2009).