www.what2do.co.il

בוחני רכב שלקחו שוחד – יורשעו בסיכון חיי אדם

דרגו את המאמר

בוחני רכב שלקחו שוחד – יורשעו בסיכון חיי אדם

בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט להרשיע בוחני רכב בסיכון חיי אדם במזיד. מעולם לא הורשעו בוחני רכב בעבירה כה חמורה, אשר גזר דינה המקסימאלי יכול להגיע עד לעשרים שנות מאסר.

מדובר בבוחני רכב מ"מכון הדרום" בתל אביב אשר היו מעבירים רכבים תקולים בתמורה לעשרות אלפי שקלים. בין התקלות שנמצאו, ניתן לפגוש בצמיגים בלויים, בלמים תקולים, נקישות בהגה הנהג, גומיות קרועות, רצועות שחוקות ועוד. מדובר בליקויים חמורים אשר מסכנים את חיי הנהגים, אך גרוע מכך, את החפים מפשע שאינם שלמו את דמי העבירה, וביניהם הולכי רגל ונהגים תמימים.

בוחני רכב הינם עובדי מדינה, ולכן ניתן להאשימם בשוחד

מכיוון שמדובר בעובדי מדינה, ניתן להעמידם לדין בעבירת שוחד. המחלוקת העיקרית בבית המשפט סבבה סביב הדיון בשאלה האם ניתן לגבש את פרטי העבירה עד כדי העמדה לדין בשל סיכון חיי אדם.

כמו כן, התעמתו הצדדים במהלך הדיונים בשאלה האם ניתנת לבוחני הרכב הגנה מן הצדק משום שמדובר בפעם הראשונה שמואשמים בוחני רכב בעבירת סיכון חיי אדם. הבוחנים טענו כי הם משמשים כמקרה לדוגמא, והמדינה מנסה להעביר מסר על גבם.

שלומם של האזרחים התמימים בעבור בצע כסף

השופט, חאלד כבוב, לא שש לתחינותיהם של הבוחנים והחליט להרשיעם בסיכון חיי אדם בנוסף לקבלת השוחד. עוד הוסיף השופט כי על הפרקליטות לראות בחומרה את מעשיהם של בוחני רכב, המעזים להפר החוק ולקחת שוחד, ובכך מסכנים חיים רבים של חפים מפשע.

כמו כן השופט סבור ובטוח כי שוחד בבדיקות רכב וסיכון חיי אדם קשורים זה בזה, וכך רואה זאת גם המחוקק.

השופט בהחלט הבין לליבם מדוע הם מרגישים כי נעשתה כלפיהם הרשעה סלקטיבית, למען יראו וייראו, אך זה דינו של אדם אשר מוכר את שלומם של אזרחים תמימים בעבור חופן דולרים.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

דמי שתיקה: האם מותר לשלם שוחד באמצעות דמי שתיקה?

דמי שתיקה היא פעולה של העברת כספים או טובות הנאה כדי שהצד המקבל לא ינקוט בהליך פלילי נגד הצד המשלם, כמו תלונה במשטרה, תביעה לפיצויים, דליפה של מידע לתקשורת בדבר התנהלות שנויה במחלוקת ועוד.  

תוקף בדיקת פוליגרף במשפט פלילי

בדיקת פוליגרף נועדה לבחון האם הנחקר משקר או דובר אמת, באמצעות שינויים בתגובות הגוף במהלך החקירה. החוק בישראל קובע כי בדין הפלילי אין תוקף לבדיקת פוליגרף, אולם בהליך הפלילי ניתן להשתמש בפוליגרף לבדיקת פרטים רלוונטיים של חקירה פלילית.  

מהי עבירת קבלת דבר במרמה ומה העונש הצפוי?

העונש הקבוע בחוק לעבירות קבלת דבר במרמה הוא מאסר של שלוש שנים בפועל. במקרה שמדובר בעבירה בנסיבות מחמירות של קבלת דבר במרמה, העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר בפועל. 

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

מהי עבירה של הפרעה לשלום הציבור ומה הדין הפלילי?

פרסום כוזב של ידיעות מבהילות, שימוש בחומרים שנחזים למסוכנים, והפרעות לקיומם של שירותים ציבוריים, נחשבים לעבירה פלילית בגין הפרעה לשלום הציבור. 

התחזות כעובד ציבור: מה העונש על ביצוע העבירה?

כאשר אדם מנסה לנצל לטובתו האישית את הכללים האזרחיים ומציג את עצמו בכזב כשוטר, פקח, או עובד עירייה, הוא עובר עבירה פלילית של התחזות כעובד ציבור, וצפוי לשלוש שנות מאסר.  

חובת דיווח בעבירת הלבנת הון

הסתרת כספים שמקורם בעבירות מס הכנסה, רכישת נדל"ן שנעשתה למטרת הסתרת הכסף, ורכישת נדל"ן בחו"ל באמצעות כספי ירושה ללא יידוע בן הזוג, עלולות להוות עבירת דיווח על פי חוק איסור הלבנת הון.  

מהי עבירת הפרת אמונים ומה העונש בגינה?

עובד ציבור המבצע בעת מילוי תפקידו מעשה מרמה או מעשה שיש בו הפרת אמונים הפוגע בציבור, צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר בפועל. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.