גזר דין בעבירת הצתה וכיתובי סיסמאות נאציות
דרגו את המאמר |
|
שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, רון שפירא גזר עתה על הנאשם תומריליד 1988 מחיפה שהורשע עפ"י הודאתו בין היתר בהצתת סוכה ליד בית כנסת וכיתובי סיסמאות נאציות וכת השטן - 54 חודשי מאסר, מהם 42 חודשי מאסר לריצוי בפועל ו - 12 חודשי מאסר מותנה.
האישום הראשון ייחס למשיב הצתת סוכה ליד בית כנסת "נצח ישראל" שברח’ יהושפט בחיפה, השלכת ספר קודש ועליו ציורי תמיכה בנאציזם ובכת השטן וכיתוב של סיסמאות נאציות. האישום השני מיחס לו חריטת צלב קרס וסמלי כת השטן על רכב, וניקוב צמיגיו. האישום השלישי מיחס לו תקיפת מתלוננת וגרימת חבלה. האישום הרביעי מיחס לו חריטת צלב קרס ודברי נאצה על רכב. האישום החמישי מיחס לו ניפוץ של שמשת רכב. האישום השישי מיחס לו גרימת נזק לדלת זכוכית במרפאת קופת חולים.
השופט שפירא ציין כי חומרתן של העבירות היא בעצם העבירות כגון הצתה, עבירה שחושפת את הציבור לסכנה של ממש, והן בביטויים הגזעניים שלוו לביצוע העבירות. עם זאת הדגיש השופט כי לא התרשם שמדובר בצעיר גזעני אלא בצעיר בעל הפרעות אישיות על רקע של שימוש בסמים. גם התבטאויותיו בזכות הנאציזם וכת השטן לא ביטאו תפיסת עולם אידיאולוגית אלא מופרעות כתוצאה מהתמכרות לסמים.
אלא שגם בהביאו בחשבון את האמור לעיל, לא יכול היה השופט להתעלם מחומרת המעשים והפגיעה ברכושו של הציבור, ברגשותיו, וכן בסיכון שנגרם כתוצאה ממעשה ההצתה. השופט הבהיר כי לא ניתן להתעלם משרשרת עבירות הרכוש והאלימות שביצע הנאשם והעובדה שפעל תחת השפעת סמים אינה מנחמת את נפגעי מעשיו ואינה מפחיתה מחומרתם וכי כל אלו צריכים לבוא לידי ביטוי בגזירת דינו. על זאת יש להוסיף את מעשיו של הנאשם שפגעו ברגשות דת.
השופט הוסיף כי כאשר מדובר בנאשם צעיר לימים ניתן ביטוי רב יותר לרצון לנסות לשקם את הנאשם ואולם במקרה זה נראה כי ההגנה על שלום הציבור היא שצריכה להיות במוקד שיקולי בית המשפט, זאת מאחר ובית המשפט כבר ניסה את המסלול השיקומי במהלך הדיונים בתיק זה, והדבר לא צלח. לנא שם זה כבר ניתנו הזדמנויות להשתלב בהליך גמילה מסמים, ללא הואיל ובנסיבות אלו אין מנוס אלא ליתן להגנה על שלום הציבור משקל מכריע בשיקולי הענישה.
השופט הוסיף בסוף גזר דינו כי שב"ס מתבקש לעשות כל מאמץ לשלב את הנאשם בתכנית לגמילה מסמים וכי יש לקוות שגם הנאשם יעשה מאמץ להתמיד בתכנית כזו, אם ישולב בה.