עבירה של תקיפת שוטר בכדי להכשיל עובד ציבור במילוי תפקידו
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |

בתי המשפט נוטים להחמיר עם נאשמים שהורשעו בעבירות של תקיפת אנשי ציבור בכלל, ושוטרים בפרט. תקיפת שוטרים מהווה פגיעה בסמל שלטון החוק, פגיעה בסדר הציבורי ויכולה לגרום לזילות החוק. אלו הן רק חלק מהסיבות שבגללן חוק העונשין קובע עבירה נפרדת של תקיפת שוטר. על עבירה זו, העונש המוטל הינו חמור יותר מעונש על תקיפה של אזרח רגיל. התייחסותם החמורה של בתי המשפט לעבירה של תקיפת שוטר, באה לידי ביטוי בגזר דינו של נאשם שהורשע בתקיפת שוטר במהלך מילוי תפקידו.
בשעות הערב של חודש מרץ 2008, התנהלה תהלוכת עדלאידע בטירת הכרמל. במהלך התהלוכה, הנאשם התחיל לצפור והתבקש על ידי מספר אנשים להפסיק. לאור סירובו של הנאשם, הגיע למקום שוטר אשר ביקש ממנו להפסיק את צפירתו גם כן. לאחר שעבר זמן מסוים, שב הנאשם על מעשיו והחל לצפור שוב.
בתגובה, השוטר ביקש מהנאשם שיציג את רישיון הנהיגה שלו. במקום להציג את רישיון הנהיגה, הנאשם סגר את דלת החלון הקדמית על כף ידו של השוטר והחל בנסיעה. השוטר נגרר יחד עם הרכב במשך 25 מטרים ורק לאחר מכן הצליח להשתחרר. הנאשם הורשע בביצוע העבירה של תקיפת שוטר כדי להכשילו בתפקיד ובשלב זה בית המשפט נדרש לגזור את דינו.
הטיעונים לעונש
הפרקליטות ביקשה להטיל על הנאשם מאסר בפועל ומאסר מותנה. נטען כי חומרת מעשיו של הנאשם מצדיקה ענישה חמורה. בא כוחו של הנאשם, טען כי מרשו מעולם לא שהה במאסר וכי צריך להתחשב בכך שלשוטר לא נגרמו נזקים ממשיים.
גזר דינו של בית המשפט
בית המשפט מציין כי מהעובדות שהוכחו בפניו, קשה לקבוע כי מעשיו של הנאשם הם בגדר אותם המעשים שניתן לסלוח על ביצועם. התנהגותו הברוטאלית של הנאשם החלה עוד כשהחל לצפור ביום חג, והמשיכה גם לאחר שהתבקש על ידי השוטר להפסיק. בית המשפט מציין כי גרירתו של השוטר 25 מטרים והימלטותו נשמעים כמו תיאור סרט הוליוודי.
כאשר הנאשם פגע בשוטר הוא פגע בשלטון החוק ורמס את סמכותו של השוטר. תפקיד המשטרה לשמור על הסדר ועל שלומם של האזרחים, והתנהגותו הברוטאלית של הנאשם נועדה להכשיל משימה חשובה זו.
כאשר בית המשפט שוקל את השיקולים לגבי גזירת עונשו, הוא פוסק שאין בהם כדי להימנע מהקביעה כי הנאשם צריך לשלם את חובו במאסר בפועל. על כן, נגזר על הנאשם מאסר בפועל של 15 חודשים, ומאסר מותנה של 6 חודשים כאשר התנאי לא יעבור עבירת תקיפה במהלך שלוש השנים שמיום שחרורו.