גז``ד למורשע בנטילת חלק ברשת סמים שייבאה סמים מלבנון
דרגו את המאמר |
|

סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בנצרת, השופט יצחק כהן גזר על שלמה מקריית שמונה, שנטל חלק ברשת סמים ויבוא מלבנון של סמים מסוכנים מסוג חשיש בעשרות הזדמנויות ובמשקל כולל של מאות קילוגרמים, את העונשים הבאים: 9 שנות מאסר, מתוכן 6.5 שנות מאסר לריצוי בפועל, היתרה, שנתיים וחצי, תהא על תנאי, לתקופה של 3 שנים; 30 חודשי מאסר, שנגזרו בהליך נשוא הגניבה וההתפרצות, כאשר 24 חודשים ירוצו בחופף לתקופת המאסר בתיק זה, ו- 6 חודשי במצטבר; קנס כספי בסך 60,000 ₪; פסילת הנאשם, שהורשע בהסתייעות ברכב לביצוע פשע מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה בפועל, זאת לתקופה של 3 שנים מיום שחרורו ממאסרו ושנתיים על תנאי.
(כן העביר השופט את הדיון לגבי חילוט חשבונות הבנק לטובת אוצר המדינה, הן אלה הרשומים על שם הנאשם והן אלה הרשומים על שם ילדיו, להליך אזרחי).
במסגרת הכרעת הדין קבע השופט כי הנאשם הינו סוחר סמים שכן הראיות שנפרשו בפניו למדו כי ברף העליון סחר הנאשם בסמים כדי 2,500 ק"ג או 5,000 ק"ג (50 פעם, 2 –4 תיקים בכל אחד מהם 25 ק"ג ) וברף התחתון, כדי 400 או 500 ק"ג (4-5 או 5-6 פעמים, 4 תיקים, בכל אחד 25 ק"ג ) ולפיכך , גם אם מדובר ברף התחתון, הוכיחה המאשימה סחר "במאות קילוגרמים", כנדרש.
העבירות בהן הורשע: יבוא סם מסוכן (מקרים רבים מאוד); סחר בסם מסוכן (מקרים רבים מאוד) ; החזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי בלבד ; קשירת קשר לביצוע פשע ; הסתייעות ברכב לביצוע פשע.
הנאשם מרצה כעת עונש מאסר בן 30 חודשים בגין עבירות אחרות אותן ביצע במהלך מלחמת לבנון השנייה- עבירה של התפרצות למקום מגורים בכוונה לגנוב, היזק בזדון והסתייעות ברכב לביצוע פשע.
סיפור המעשה כפי כתב האישום המתוקן:
סעד קיים קשרים, בין היתר על רקע סחר בסמים, עם סוחרי סמים לבנונים ונהג לקבל מהלבנונים סמים מסוכנים מסוג חשיש בכמויות גדולות, זאת באמצעות בנו יוסף ואחיו של סעד- אחמד, בתחום הגובל בין עג’ר ללבנון ולייבאם לישראל.
יוסף ואחמד נהגו להעביר תיקים ובהם סמים מסוכנים מסוג חשיש, אותם ייבאו מלבנון לישראל, אל מחוץ לכפר עג’ר ולספקם ללקוחות ישראלים שונים, בין במסירתם לאותם אנשים ובין בהשארת התיקים ב"נקודות מישלש", משם נאספו התיקים על-ידי הלקוחות.
במהלך תקופה, שתחילתה בספטמבר 2001 או בסמוך לכך, צורף אדם מקרית שמונה, בשם צ’רלי על-ידי סעד לרשת הסמים על-מנת שצ’רלי יסייע בהעברת הסמים לאחר הוצאתם מכפר עג’ר, בכך שיקבל את הסמים בנקודות המישלש וכן בפעילויות נוספות הקשורות בקשריו של סעד עם הלבנונים.
במהלך אותה תקופה צירף צ’רלי את הנאשם לעסקות הסמים כשתפקידו של הנאשם אף הוא לקבל סמים בנקודות המישלש ולהעבירם הלאה ללקוחות שונים.
בפעם הראשונה, הגיעו הנאשם וצ’רלי יחדיו למפגש עם אחמד ויוסף על-מנת שהנאשם יתוודע למקומות המפגש בהם מועברים הסמים על-ידי אחמד ויוסף לאחר הוצאתם מכפר עג’ר, ולאחר מכן נהג הנאשם להגיע לנקודות המישלש כשהוא נוהג במשאית השייכת לחברת "יוסי אברהם" בה עבד אותה עת, כדי לקבל את התיקים שהכילו סם מסוכן מסוג חשיש, אשר הועמסו על המשאית. באופן זה, קיבל הנאשם סמים מסוכנים מסוג חשיש בעשרות הזדמנויות ובמשקל כולל של מאות קילוגרמים.
השופט כהן ציין כי הנאשם שבפניו נטל חלק נכבד ברשת הסמים בניהולו של סעד, רשת "משומנת היטב", ואף בהתייחס לכמות ברף התחתון בה סחר הנאשם בהתאם לראיות שהובאו בפניו, הרי שהנאשם סחר פעם אחר פעם אחר פעם בסמים מסוכנים מסוג חשיש, ובכמות כוללת של מאות ק"ג.
עוד הבהיר כי אין לקבל טענת ב"כ הנאשם אשר למיקום הנאשם בתחתית ההיררכיה של רשת הסמים שכן לא ניתן לגדוע הנגע הרע של הסמים מבלי לפגוע בכל חוליה וחוליה בשרשרת הפצתם ובשרשרת זו לנאשם מקום של ממש. עוד ציין השופט כי אין לקבל טענת הסניגור באשר לחלקו של הנאשם מול חלקם של הנאשמים האחרים, גם אם נראה את הטענה כטענה ל"אחידות הענישה" שכן הנאשם היה חלק ממעגל הפצת הסמים ולא למותר לציין כי על נאשמים אחרים בפרשה זו נגזרו עונשים כבדים (בין היתר - אחמד קהמוז - 11 שנות מאסר, מאסר על תנאי וקנס על סך 100,000 ש"ח, יוסף קהמוז - 12 שנות מאסר, מאסר על תנאי וקנס בסך 100,000 ₪ , סאמר חליל - 6.5 שנות מאסר, מאסר על תנאי וקנס בסך 50,000.