www.what2do.co.il

בקשה לעיון מחדש בשחרור לחלופת מעצר בתנאים מגבילים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

בקשה לעיון מחדש בשחרור לחלופת מעצר בתנאים מגבילים

עצור שמפר את תנאי מעצר הבית שנקבעו לו באופן תדיר, מסתכן בביטול שחרורו בתנאים מגבילים ומעצרו עד תום ההליכים. במידה ולהפרת תנאי המעצר מתווספים שיקולים נוספים, כגון התנהגות בוטה ורמת מסוכנות גבוהה של העצור, ההחלטה לבטל את השחרור מקבלת משנה תוקף. כך היה במקרה זה.


נגד המשיב הוגש כתב אישום שייחס לו חמישה אישומים בעבירות לפי חוק איסור הלבנת הון, התש"ס – 2000 וחוק המאבק בארגוני פשיעה, התשס"ג - 2003. בית המשפט החליט להורות על שחרור המשיב ממעצר, בתנאים מגבילים. זאת לאחר קבלת תסקיר משירות המבחן והתרשמותו של בית המשפט מאשת המשיב שהבינה את המשמעות של מעצר בית והייתה מוכנה להקפיד על הכללים שחלו במקרה דנן. זמן מה לאחר מכן, בית המשפט הקל עוד יותר עם המשיב והתיר לו לצאת לעבודה בימים קבועים ובשעות מסודרות. על אשת המשיב הוטל נטל הפיקוח, לנוכח הסכמתה.


המבקשת, מדינת ישראל, הגישה בקשה לעיון מחדש בהחלטה, במסגרתה המשיב שוחרר לחלופת מעצר. לטענתה, המשיב הפר את תנאי המעצר באופן שיטתי ואף ביצע מעשים שנועדו להקשות על זיהוי הפרות אלו. לאור זאת, ובשל חומרת העבירות שיוחסו למשיב, החשש מפני שיבוש הליכי משפט ומסוכנותו, בית המשפט התבקש לעיין מחדש בהחלטה ולהורות על מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים.


המשיב לא חלק על העובדות שנטענו, אך ביקש להבהיר ולספק הסברים לחלק מההאשמות נגדו. המשיב טען כי פעולותיו לא היו בגדר הפרה של תנאי המאסר ולא היה בהן כדי להעיד על רמת מסוכנותו. נוסף על כך, עדותו של המשיב נגד חבריו לארגון הפשיעה, מבלי שהובטח לו דבר, החלישה את החשש שיחבור לעולם זה בשנית והורידה את רמת מסוכנתו. לפיכך, המשיב טען כי על בית המשפט היה לדחות את בקשת המאשימה.


דיון והכרעה


לאחר שנשמעו טענות הצדדים והשופטת עיינה בפסיקה שהוגשה, היא החליטה לבטל את שחרורו של המשיב בתנאים מגבילים והורתה על מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים שהתנהלו נגדו. השופטת קבעה כי מהעובדות עלתה תמונה של אדם שעשה דין לעצמו, זלזל בהחלטות המשפטיות השונות ובנציגי הרשויות שהיו ממונים על ביצוען. בהסבריו הרפים של המשיב ובניסיונות אחרים להסביר בשמו אירועים אחרים, לא היה בכדי להפיג את החשש שהתעורר כתוצאה מהתנהגותו הבוטה.

 

כמו כן, אשת המשיב אישרה כי היא לא פיקחה בצורה הדוקה על המשיב כפי שהורה לה בית המשפט. נוסף על כך, המשיב עצמו אישר חלק מההפרות שנטענו, לרבות שבירת האיזוק האלקטרוני, יציאה מהבית שלא בשעות המותרות, ניתוק הטלפון ונסיעה אל מחוץ לטווח בו הותר לו לשהות. המשיב הציג הסברים להפרות אלו, אך השופטת דחתה אותם וקבעה כי מכלול הראיות לימד על הפרות בוטות חוזרות ונשנות.


מראיות אלו אף עלתה הבעייתיות שהייתה טמונה באיזוק אלקטרוני כאמצעי להפגה של מסוכנתו הטבועה של המשיב. לחלופין, הבעייתיות בהותרת המשיב תחת הפיקוח של בת זוגתו או כל בן משפחה מדרגה ראשונה. שכן, כיצד היה ניתן להבטיח פיקוח של ממש בתנאים אלה? השופטת סברה שהעמדתו של מפקח בנסיבות אישיות כאלה הייתה צריכה להיעשות במשורה. יתרה מזאת, גם שירות המבחן שהמליץ על אשת המשיב כמפקחת, לא תלה תקוות מלאות בהצלחת הפיקוח, כפי שעלה מהתסקיר.


משכך, השופטת שוכנעה כי הייתה קיימת עילה למעצרו של המשיב ולא ניתן היה להפיגה בחלופת מעצר. לטענתה, אם המשיב היה נותר בחלופת המעצר תחת תנאים מגבילים, מסוכנותו לא הייתה מופגת ולא היו נמנעים אירועים דומים בעתיד. לכך התווספה העובדה שהמשיב הפר בהתנהגותו את תנאי השחרור בערובה. כל אלו גרמו לקבלת בקשת המאשימה וביטול השחרור של המשיב בתנאים מגבילים.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 


מאמרים נוספים בתחום

זכות חשוד להיוועץ עם עורך דין

האם חשוד אשר איננו עצור או מעוכב לחקירה זכאי להיוועץ עם עורך דין? מהן ההשלכות על אי פגישה עם עורך דין לגבי הודעתו של חשוד? 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מהו מעצר עד תום ההליכים? מהם השיקולים העומדים בפני בית המשפט בבואו לבחון בקשה למעצר עד תום ההליכים? 

חיפוש ללא צו: האם חיפוש משטרתי ללא צו נחשב חוקי?

ללא יסוד סביר של שוטר וללא צו חיפוש של בית משפט, שוטר אינו יכול לבצע חיפוש בגופו ובכליו של אזרח תמים, בבית, ברכב או ברחוב, והסירוב לחיפוש לא ייזקף לחובתו של האזרח.  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 

מסדר זיהוי פלילי – מהן השיטות לבצע מסדר זיהוי?

באמצעות מסדר זיהוי ניתן לאתר ולבדוק את זהותו של מבצע עבירה פלילית, כדי להוכיח את הקשר שלו לעבירה וכבסיס להגשת כתב אישום והעמדתו לדין. 

חקירה תחת אזהרה, מהן זכויות נחקר תחת אזהרה?

משמעות חקירה תחת אזהרה היא שאדם נחקר במשטרה כחשוד בביצוע עבירה פלילית ולא כעד, וכי הוזהר לגבי ההשלכה המשפטית של החלטתו למסור את גרסתו או לשמור על זכות השתיקה. 

מעצר בית: תנאים הגבלות וזכויות במעצר בית מלא וחלקי

מעצר בית מלא מאפשר לחשוד לשהות אך ורק בביתו או בבית של אדם קרוב תחת פיקוח של 24 שעות, לעומת מעצר בית חלקי שמאפשר לחשוד לשהות מחוץ לבית בחלק משעות היממה, ואף לצאת לעבודה ולסידורים שונים.  

מאסר על תנאי בר הפעלה

נאשם שנגזר עליו מאסר על תנאי, וביצע שוב את העבירה שבגינה הועמד לדין, או ביצע עבירה דומה, ירצה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח על פי התנאים שנקבעו בגזר הדין.  



תגיות: hov.what2do,
המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.