ציד חיות -וגזר דינם בציד צבאים ארץ ישראלים ברמת הגולן

פסק דין בערעור שניתן ע"י הרכב ביהמ"ש המחוזי בנצרת , בו נדחה ערעור ארבעה מערערים על הרשעתם וגזר דינם בציד צבאים ארץ ישראלים ברמת הגולן.
הרכב ביהמ"ש אשר דן בערעור: אב"ד זיאד הווארי והשופטים אסתר הלמן ושאהר אטרש.
העבירות בהן הורשעו: ציד ללא רישיון ציד; ציד חיית בר מוגנת; ציד מתוך כלי רכב, החזקת רובה ציד ברכב כשהוא אינו ארוז בנרתיק; ציד באזור אסור.
גזה"ד שניתן ע"י בימ"ש השלום : קנס כספי בסך 5,000 ₪ או 50 ימי מאסר תמורתו; חיוב המערערים לחתום על התחייבות כספית בסך 7,000 ₪ להימנע מלעבור על העבירות בהן הורשעו במשך שנתיים מיום מתן גזר הדין; חילוט הנשק של המערער מס’ 1 לטובת אוצר המדינה.
נסיבות העניינים:
בתאריך 25/9/2004 סמוך לשעה 7:00 באזור צומת פזרה, ברמת הגולן, עסקו המערערים בציד צבאים ארץ ישראלים במהלך נסיעה ברכב באמצעות רובה ציד מסוג רוגר. צבי ארץ ישראלי הינו חיית בר מוגנת. אזור רמת הגולן הינו אזור אסור בציד. למערערים לא היו רשיונות ציד, ולא היה היתר למעשיהם.
האב"ד השופט הווארי קבע בהתייחס להרשעתם: כי מאחר ובית משפט השלום העדיף את גרסת עדי המאשימה על גרסתם של המערערים, ולאור תוצאות בדיקת הד.נ.א. על-פיה כתם הדם, אשר נתגלה כדם השייך לצבי - הימצאותם של המערערים בשטח בכביש ישן ומשובש ברמת הגולן, בשעות בוקר מוקדמות של יום הכיפורים, הוצאת רובה הציד מחלון רכבם, ירידת שניים מנוסעי הרכב לשטח וחזרתם לרכב, מציאת רובה ציד, טלסקופ וכדורים ברכבם של המערערים, זמן קצר ביותר לאחר מכן, והעובדה שנדף ריח של אבק שריפה מרובה הציד - מכלול האמור מהווה מארג ראיות נסיבתיות, אשר מוביל אכן לאותה מסקנה, אליה הגיע בית משפט השלום על-פיה המערערים עסקו בציד בלתי חוקי של צבי ארץ ישראלי.
סיכומו של דבר, לא עלה בידי ב"כ המערערים בטיעוניו כדי להצביע על כך, כי בית משפט השלום לא יכול היה להגיע למסקנה המרשיעה מתוך מארג הראיות הנסיבתיות, ואין כל מקום להתערב במסקנתו, אשר מעוגנת היטב בחומר הראיות הנסיבתיות שהונח בפניו.
השופט התייחס לטענת ב"כ המערערים כי לא ניתן עדיין בשלב זה להסתמך על שיטת בדיקת הד.נ.א. של צבי ארץ ישראלי לצורך הרשעה בפלילי וציין - כי המדובר בטענה בעלמא ללא כל ביסוס , ויש לזכור כי בזיהוי הגנום האנושי הבדיקה היא לזיהוי גנטי ברמת הפרט ולא בזיהוי ברמת המין, שכן כולם בני אדם, ואילו בענייננו הבדיקה הינה ברמת זיהוי הד.נ.א. ברמת המין בלבד. המומחית שהעידה בעניין זה הקימה מאגר מידע של חיות ארץ ישראליות וביניהן גם צבאים ובהשוואה למאגר מידע זה - כל שלוש הבדיקות שנערכו לכתמי הדם שנמצאו היו ברמת דמיון של 100% לצבי ארץ ישראלי גזלה גזלה, ונשללה באופן מפורש ע"י המומחית האפשרות כי הדם שנמצא על מכנסי הטרנינג של המערער 2 מקורו בכבש- כטענת המערערים. לאור האמור קבע השופט הווארי כי צדק בית משפט השלום בקובעו, כי כתמי הדם אשר נמצאו על מכנסי הטרנינג של המערער 2, מקורם בצבי ארץ ישראלי.
אשר לגזה"ד –קבע השופט הווארי כי על אף העובדה, כי הסנקציה של חילוט הנשק נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט, בנסיבות המקרה שלפנינו, צדק בית משפט השלום בהחליטו לחלט את הנשק, הואיל וחילוט הנשק הינו עונש הולם וראוי בגין העבירות בהן הורשעו המערערים.
ובאשר לגובה הקנס שהוטל על המערערים, ציין כי נראה לו כי הקנס אינו חמור כלל.
השופטים אסתר הלמן ושאהר אטרש הסכימו עם עמדת האב"ד ולפיכך נדחו הן הערעור על הכרעת הדין והן על חומרתו.
עפא 1027/07 ניתן 8.4.08
רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?