www.what2do.co.il

ציד חיות -וגזר דינם בציד צבאים ארץ ישראלים ברמת הגולן

דרגו את המאמר

ציד חיות -וגזר דינם בציד צבאים ארץ ישראלים ברמת הגולן

פסק דין בערעור שניתן ע"י הרכב ביהמ"ש המחוזי בנצרת , בו נדחה ערעור ארבעה מערערים על הרשעתם וגזר דינם בציד צבאים ארץ ישראלים ברמת הגולן.

הרכב ביהמ"ש אשר דן בערעור: אב"ד זיאד הווארי והשופטים אסתר הלמן ושאהר אטרש.

העבירות בהן הורשעו: ציד ללא רישיון ציד; ציד חיית בר מוגנת; ציד מתוך כלי רכב, החזקת רובה ציד ברכב כשהוא אינו ארוז בנרתיק; ציד באזור אסור.

גזה"ד שניתן ע"י בימ"ש השלום : קנס כספי בסך 5,000 ₪ או 50 ימי מאסר תמורתו; חיוב המערערים לחתום על התחייבות כספית בסך 7,000 ₪ להימנע מלעבור על העבירות בהן הורשעו במשך שנתיים מיום מתן גזר הדין; חילוט הנשק של המערער מס’ 1 לטובת אוצר המדינה.

נסיבות העניינים:

בתאריך 25/9/2004 סמוך לשעה 7:00 באזור צומת פזרה, ברמת הגולן, עסקו המערערים בציד צבאים ארץ ישראלים במהלך נסיעה ברכב באמצעות רובה ציד מסוג רוגר. צבי ארץ ישראלי הינו חיית בר מוגנת. אזור רמת הגולן הינו אזור אסור בציד. למערערים לא היו רשיונות ציד, ולא היה היתר למעשיהם.

האב"ד השופט הווארי קבע בהתייחס להרשעתם: כי מאחר ובית משפט השלום העדיף את גרסת עדי המאשימה על גרסתם של המערערים, ולאור תוצאות בדיקת הד.נ.א. על-פיה כתם הדם, אשר נתגלה כדם השייך לצבי - הימצאותם של המערערים בשטח בכביש ישן ומשובש ברמת הגולן, בשעות בוקר מוקדמות של יום הכיפורים, הוצאת רובה הציד מחלון רכבם, ירידת שניים מנוסעי הרכב לשטח וחזרתם לרכב, מציאת רובה ציד, טלסקופ וכדורים ברכבם של המערערים, זמן קצר ביותר לאחר מכן, והעובדה שנדף ריח של אבק שריפה מרובה הציד - מכלול האמור מהווה מארג ראיות נסיבתיות, אשר מוביל אכן לאותה מסקנה, אליה הגיע בית משפט השלום על-פיה המערערים עסקו בציד בלתי חוקי של צבי ארץ ישראלי.

סיכומו של דבר, לא עלה בידי ב"כ המערערים בטיעוניו כדי להצביע על כך, כי בית משפט השלום לא יכול היה להגיע למסקנה המרשיעה מתוך מארג הראיות הנסיבתיות, ואין כל מקום להתערב במסקנתו, אשר מעוגנת היטב בחומר הראיות הנסיבתיות שהונח בפניו.

השופט התייחס לטענת ב"כ המערערים כי לא ניתן עדיין בשלב זה להסתמך על שיטת בדיקת הד.נ.א. של צבי ארץ ישראלי לצורך הרשעה בפלילי וציין - כי המדובר בטענה בעלמא ללא כל ביסוס , ויש לזכור כי בזיהוי הגנום האנושי הבדיקה היא לזיהוי גנטי ברמת הפרט ולא בזיהוי ברמת המין, שכן כולם בני אדם, ואילו בענייננו הבדיקה הינה ברמת זיהוי הד.נ.א. ברמת המין בלבד. המומחית שהעידה בעניין זה הקימה מאגר מידע של חיות ארץ ישראליות וביניהן גם צבאים ובהשוואה למאגר מידע זה - כל שלוש הבדיקות שנערכו לכתמי הדם שנמצאו היו ברמת דמיון של 100% לצבי ארץ ישראלי גזלה גזלה, ונשללה באופן מפורש ע"י המומחית האפשרות כי הדם שנמצא על מכנסי הטרנינג של המערער 2 מקורו בכבש- כטענת המערערים. לאור האמור קבע השופט הווארי כי צדק בית משפט השלום בקובעו, כי כתמי הדם אשר נמצאו על מכנסי הטרנינג של המערער 2, מקורם בצבי ארץ ישראלי.

אשר לגזה"ד –קבע השופט הווארי כי על אף העובדה, כי הסנקציה של חילוט הנשק נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט, בנסיבות המקרה שלפנינו, צדק בית משפט השלום בהחליטו לחלט את הנשק, הואיל וחילוט הנשק הינו עונש הולם וראוי בגין העבירות בהן הורשעו המערערים.

ובאשר לגובה הקנס שהוטל על המערערים, ציין כי נראה לו כי הקנס אינו חמור כלל.

השופטים אסתר הלמן ושאהר אטרש הסכימו עם עמדת האב"ד ולפיכך נדחו הן הערעור על הכרעת הדין והן על חומרתו.

עפא 1027/07 ניתן 8.4.08

 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.