www.what2do.co.il

הורשעה בשוד קשיש ביחד עם אחר לאחר שהוציא כספו מהכספומט

דרגו את המאמר

הורשעה בשוד קשיש ביחד עם אחר לאחר שהוציא כספו מהכספומט

גזר דין ,אשר ניתן ע"י שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, רון שפירא, בעניינה של פני אוחיון אטדגי, תושבת קריית חיים, ילידת 1977 אשר הורשעה עפ"י הודאתה בשוד קשיש ליד מכשיר כספומט במרכז הכרמל בחיפה.

השופט שפירא גזר על הנאשמת שהורשעה את העונשים הבאים: 36 חודשי מאסר מהם 24 חודשי מאסר לריצוי בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי; הפעלת המאסר המותנה שנגזר על הנאשמת בית משפט השלום בקריות שמשכו 12 חודשים. מחצית התקופה תרוצה בחופף לעונש המאסר שנגזר ומחציתה במצטבר. סה"כ תרצה הנאשמת 30 חודשי מאסר ; בנוסף , פיצוי המתלונן ותשלום פיצוי המהווה פיצוי סמלי על הנזק שנגרם לו בסכום של 5,000 ₪. זכותו של המתלונן להגיש תביעה אזרחית מתאימה לבית המשפט המוסמך.

עובדות כתב האישום

בחודש ינואר 2008 הנאשמת שדדה ביחד עם הנאשם האחר, מרדכי זוהר, כסף מהמתלונן, יליד 1928, זאת כאשר המתלונן משך את הכסף ממכשיר הכספומט של בנק הפועלים ליד מגדל פנורמה במרכז הכרמל. המתלונן נאבק בנאשמת כך שכל צד מושך את הכספים. הנאשם השני אחז במתלונן ואיפשר לנאשמת להוציא ממנו את השטרות. בסופו של המאבק נשאר חלק מהכסף אצל הנאשמת וחלקו אצל המתלונן. היא והנאשם זוהר נמלטו מהמקום. השוד עצמו בוצע בתא מכשיר הכספומט וצולם במלואו במצלמת האבטחה.

השופט שפירא ציין כי מדובר בנאשמת שאת העשור האחרון מבלה כמעט בעיקר בביצוע פשעים. לחובתה 7 הרשעות קודמות ב 17 עבירות שונות, בעיקרן עבירות סמים ורכוש. ביום 29/1/08, 17 ימים לפני מועד האירוע, הורתה ועדת שחרורים בכלא איילון על שחרורה המוקדם על תנאי ממאסר, זאת חרף התנגדות ב"כ המאשימה, והכול כדי לתת לנאשמת הזדמנות לעלות על דרך הישר. חרף זאת, וכאשר תלוי ועומד נגדה מאסר מותנה בן 12 חודשים, לא עמדה הנאשמת בפיתוי ועוד בטרם יבשה הדיו על החלטת ועדת השחרורים ביצעה את העבירות נשוא כתב האישום בו הורשעה בפני השופט שפירא.

עם זאת, ציין השופט וחרף חומרת העבירה, כי לא מצא מקום להחמיר בדינה של הנאשמת. היא הודתה בביצוע עבירת שוד, ומאחר וביצעה את השוד עם אחר נופל האירוע בגדר החלופה המחמירה של עבירת השוד. עם זאת לא ניתן להתעלם מנסיבות המקרה. על פי העובדות כפי שהוכחו מדובר בעיקר בניסיון לכייס כסף מהמתלונן. ככל שהופעל כוח פיזי במישרין על גופו של המתלונן היה זה ע"י הנאשם הנוסף שאחז בגופו. אמנם לשני הנאשמים אחריות משותפת לכל פעולה ואולם בפועל היה בהתנהגות הנאשמת בעיר בגדר של גניבת כסף מידיו של המתלונן, כאשר רכיב האלימות בוצע בעיקרו ע"י הנאשם הנוסף. גם אלימות זו הייתה במדרג הנמוך ובפועל לא נגרמו חבלות גוף.

לקולא נלקחו בחשבון נסיבות האירוע וחלקה של הנאשמת במעשה, הודאתה המיידית, ומצבה הרפואי (- מחלה קשה בגינה איבדה את ראייתה בעין אחת והיא בהליך התעוורות בעין השנייה ).

ת.פ. 7038/08 ניתן 8.4.08

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

עבירת שוד במשפט הפלילי, מה העונש?

מהי עבירת השוד? כיצד מבדילים בין שוד לגניבה? איך מתמודדים עם כתב אישום בגין ביצוע שוד? 

מה ההבדל בין עבירת השוד לעבירת הגניבה מבחינה משפטית?

מתי הופכת עבירת הגניבה לעבירת שוד? מהם הקריטריונים המשפטיים לעבירת השוד ... 

גניבת רכב: מה העונש על פריצת רכב?

אדם שלקח רכב מבעליו ללא היתר והעביר את הרכב לאדם או למקום אחר בנסיבות שמראות שלא היתה לו כוונה להשיב את הרכב לבעליו, דינו כדין מי שמבצע גניבת רכב והוא צפוי לעונש מאסר של עד שבע שנים. 

רישום פלילי בעבודה – האם מעסיק רשאי לבקש תעודת יושר?

מעסיק במגזר הפרטי אינו רשאי לדרוש מעובד או מועמד לעבודה להמציא תדפיס מהמרשם הפלילי. מעסיק שבכל זאת דורש זאת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנתיים.  

מה העונש על השתתפות בהימורים, הגרלות ומשחקים אסורים?

אדם שמשתתף בהימורי ספורט, משחק במכונות מזל או לוקח חלק בכל הגרלה לא חוקית אחרת, עובר על החוק וצפוי לעונש מאסר של שנה וקנס כספי. אדם שמארגן משחקים אסורים מסתכן בעונש של עד שלוש שנות מאסר.  

זיוף כסף: מה העונש על שימוש בשטרות המזויפים?

זיוף כסף הוא עבירה פלילית, כאשר החוק לא מבדיל בין פעולת ייצור וזיוף שטרות לבין שימוש בכסף מזויף. העונש המרבי על זיוף כסף עומד על שבע שנות מאסר. 

קנס בהליך פלילי כעונש על עבירה

בית משפט רשאי להטיל קנס על נאשם בעבירה פלילית כעונש יחיד או לצד עונשים אחרים כמו מאסר או עבודות שירות, זאת בהתאם לחומרת העבירה והנסיבות שהובילו לביצועה. 

רכוש גנוב: מה הדין הפלילי על החזקת רכוש גנוב?

אדם המחזיק ברכוש שיש לגביו חשד סביר כי הוא גנוב, כמו רכב, מחשב נייד, טלפון סלולארי וכדומה, צפוי לעונש של חצי שנת מאסר, אלא אם הוכח כי קיבל את רכוש בדרך חוקית. 

הסגת גבול: מהו הדין הפלילי על הסגת גבול?

הסגת גבול היא עבירה שבה הנאשם נכנס לבית של אחר ושוהה שם שלא כדין, במטרה להפחיד את המחזיק בנכס או לגרום לו לבצע עבירה. העונש הצפוי בגין הסגת גבול הוא מאסר בין שנתיים עד ארבע שנים.  

הצתה: מה העונש על עבירת הצתה?

חוק העונשין מבחין בין עבירת הצתה ברכוש, הצתה ברכוש השייך למדינה המשמש את הציבור, לעבירה של הצתה ברשלנות שלא מתוך כוונה תחילה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.