www.what2do.co.il

הארכת מעצרם עד תום ההליכים בעבירות נשק

דרגו את המאמר

הארכת מעצרם עד תום ההליכים בעבירות נשק

החלטה, שניתנה ע"י שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה רון שפירא, בה הורה על הארכת מעצרם עד תום ההליכים נגדם, של חמישה נאשמים , אוהד יליד 1988, אסף יליד 1989 , אשר יליד -1983 הנאשמים בעבירות של קשר לפשע, עבירות בנשק והיזק בחומר נפיץ והנאשמים קרן ילידת 1989 ועמית יליד 1986 הנאשמים בעבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, העלבת עובד ציבור, ותקיפה הגורמת חבלה של ממש, בכך שבין היתר תקפו שוטרים , קיללו אותם וזרקו רימון לעבר תחנת המשטרה בכרמיאל.

העובדות הנטענות בכתב האישום:

על פי הנטען בכתב האישום, בתאריך 5.2.08, בשעה 1:30 לפנות בוקר, או בסמוך לכך, בסמוך למועדון "הפרנקלין" שבכרמיאל, עצרו שוטרים רכב בו נסעו הנאשמים מס’ 3, 4 ו-5 ושניים נוספים. השוטרים ביקשו מנוסעי הרכב להזדהות וכן ביקשו לערוך חיפוש ברכב.

כתגובה לבקשת השוטרים כאמור, החלו נאשמים מס’ 4 ו-5 לקלל את השוטרים, ולקרוא לעברם מילות גנאי .

לדרישת השוטרים, יצאו כל הנוסעים מהרכב באותו מעמד תקפה הנאשמת מס’ 4 שוטרת בכתפיה ובחזה באמצעות תיק, בעטה בה, וכן חנקה אותה וגרמה לה לשריטות בצווארה.

שני שוטרים תפסו את הנאשמת מס’ 4 על מנת למנוע ממנה להמשיך ולתקוף את השוטרת ואז היא בעטה בהם מספר פעמים באזור האשכים. מיד בהמשך התקרב הנאשם מס’ 5 לעבר שוטר, דחף אותו בחזקה, והפילו על גבו כך שנחבל מדלת ניידת המשטרה אשר הייתה מאחוריו.

ועוד, הנאשם מס’ 5 תפס שוטר בצווארו, באחיזת חניקה, ומשך אותו לאחור.

בעקבות האמור לעיל, נעצרו הנאשמים מס’ 4, ו-5 והובאו לתחנת משטרת כרמיאל כשנאשמת מס’ 4 הוכנסה לניידת המשטרה, היא בעטה בשוטרים שהכניסו אותה לניידת. בנוסף, ובמהלך הנסיעה לתחנה, המשיכה לקלל את השוטרים ומשכה בשערה של השוטרת.

עוד נטען, שהנאשמים מס’ 1, 2, ו-3 נכחו במהלך האירוע המתואר לעיל, ולאחר מעצר הנאשמים 4 ו-5 צעקו הנאשמים 1 ו-2 על השוטרים, והנאשם מס’ 1 קרא לעברם: "אתם רוצים פשע, פשע תקבלו". וזאת בנוכחות נאשם מס’ 3.

בסמוך לאחר האמור לעיל, בתגובה למעצרם של הנאשמים מס’ 4, ו-5, קשרו הנאשמים מס’ 1, 2 ו-3 קשר לזרוק על התחנה רימון זרחן והצטיידו הנאשמים 1-3 ברימון . בתאריך 5.2.08, עובר לשעה 5:00, או בסמוך לכך, הגיעו הנאשמים מס’ 1, 2 ו-3 באמצעות מונית, בסמוך לתחנת המשטרה בכרמיאל, כשברשותם הרימון. הנאשמים מס’ 1 ו-2 ירדו מהמונית, והלכו לעבר התחנה, בעוד הנאשם מס’ 3 ממתין להם במונית. הנאשמים התקרבו לתחנה והשליכו את הרימון לעברה, שעה שבאותו זמן נמצאו בבניין התחנה ובחצרה שוטרים ואזרחים.

הרימון התפוצץ בסמוך לחצר התחנה ורסיסיו התפזרו לכל עבר, תוך שהם גורמים לנזק במקום ומסכנים חיי אדם סכנה של ממש.

לאחר זריקת הרימון חזרו הנאשמים מס’ 1 ו-2 בריצה למונית והורו לנהגה לנסוע. הנהג החל בנסיעה, וזמן קצר לאחר מכן נעצרה המונית על ידי שוטרים סמוך לתחנה.

השופט שפירא קבע בהחלטתו כי לגבי המשיבים מס’ 4, ו-5 כי יש ראיות לכך כי תקפו לכאורה אנשי משטרה במעשי אלימות בוטים אגב ביצוע תפקידם על פי חוק. אי רתיעת המשיבים מנוכחות שוטרים והוראותיהם, ותעוזתם לתקוף שוטרים שאמונים לשמור על הסדר הציבורי ועל שלטון החוק, מצביעה על התייחסותם המזלזלת והפוגענית כלפי החוק וכלפי הגורמים המופקדים על אכיפת החוק. מכאן, ולאור האמור לעיל, קשה להניח כי המשיבים יצייתו להוראות פיקוח אבסטרקטיות שיושתו עליהם בגדרם של תנאי שחרור בערובה. בסופו של דבר, קבע כי המשיבים מס’ 4, ו-5 יישארו במעצר עד תום הליכים.



לגבי המשיבים 1, 2, ו- 3 קבע השופט שפירא כי קימות ראיות לכאורה לגבי בצוע המעשים על ידם, וכי קיים יסוד סביר לחשש שהמשיבים יסכנו את ביטחון הציבור.הם הואשמו בעבירות נשק, אשר הינן עבירות ביטחון, והן מקימות חזקת מסוכנות . התעוזה של המשיבים לזרוק רימון לעבר תחנת משטרה, אשר הינה גוף האמון לשמור על הסדר הציבורי ועל שלטון החוק, מצביעה על מסוכנותם הרבה והזלזול שיש להם כלפי החוק וגורמי אכיפת החוק. בנוסף, שחרורם או אי מעצרם יביא לשיבוש הליכי משפט, להתחמקות מהליכי שפיטה, או להשפעה על עדים.

עוד הוסיף כי מעבר למסוכנות שבזריקת רימון אל עבר תחנת משטרה, ניתן ללמוד כי מדובר בנאשמים הבזים למשטרה ולחוק מכאן החשש כי אם ישוחררו מעצר ישבשו את המשפט או ינסו להימלט מאימת הדין. מכאן שקימות עילות מבוססות למעצרם.

השופט ציין כי התופעה של תקיפת שוטרים היא תופעת חמורה ביותר ונפוצה כיום. לא יעלה על הדעת כי שוטרים יהיו חשופים לאלימות מסוג זה כמו במקרנו דנן, קל וחומר בתוך תחנת המשטרה ובחצרה. כן קבע השופט כי בנסיבות העניין אין כל מקום לשקול שחרור ממעצר בכל חלופה.

פ. 7028/08 בש 1468/08 ניתנה 1.4.08

 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 


מאמרים נוספים בתחום

זכות חשוד להיוועץ עם עורך דין

האם חשוד אשר איננו עצור או מעוכב לחקירה זכאי להיוועץ עם עורך דין? מהן ההשלכות על אי פגישה עם עורך דין לגבי הודעתו של חשוד? 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מעצר עד תום ההליכים ושיקולי בית המשפט

מהו מעצר עד תום ההליכים? מהם השיקולים העומדים בפני בית המשפט בבואו לבחון בקשה למעצר עד תום ההליכים? 

חיפוש ללא צו: האם חיפוש משטרתי ללא צו נחשב חוקי?

ללא יסוד סביר של שוטר וללא צו חיפוש של בית משפט, שוטר אינו יכול לבצע חיפוש בגופו ובכליו של אזרח תמים, בבית, ברכב או ברחוב, והסירוב לחיפוש לא ייזקף לחובתו של האזרח.  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 

מסדר זיהוי פלילי – מהן השיטות לבצע מסדר זיהוי?

באמצעות מסדר זיהוי ניתן לאתר ולבדוק את זהותו של מבצע עבירה פלילית, כדי להוכיח את הקשר שלו לעבירה וכבסיס להגשת כתב אישום והעמדתו לדין. 

חקירה תחת אזהרה, מהן זכויות נחקר תחת אזהרה?

משמעות חקירה תחת אזהרה היא שאדם נחקר במשטרה כחשוד בביצוע עבירה פלילית ולא כעד, וכי הוזהר לגבי ההשלכה המשפטית של החלטתו למסור את גרסתו או לשמור על זכות השתיקה. 

מעצר בית: תנאים הגבלות וזכויות במעצר בית מלא וחלקי

מעצר בית מלא מאפשר לחשוד לשהות אך ורק בביתו או בבית של אדם קרוב תחת פיקוח של 24 שעות, לעומת מעצר בית חלקי שמאפשר לחשוד לשהות מחוץ לבית בחלק משעות היממה, ואף לצאת לעבודה ולסידורים שונים.  

מאסר על תנאי בר הפעלה

נאשם שנגזר עליו מאסר על תנאי, וביצע שוב את העבירה שבגינה הועמד לדין, או ביצע עבירה דומה, ירצה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח על פי התנאים שנקבעו בגזר הדין.  



תגיות: hov.what2do,
המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.